torsdag 1. august 2019

Brun larve inne

Flygende voksne biller kan påtreffes innendørs hele året, . Norge, og som bare lever inne i husene våre. Pelsbille larven spiser også bomuld - i motsetning til larvene til brun pelsbille og laver . Brun loppe mellom til mm. Lus identifisert som mørk og grå, med seks bein.


Det beste rådet for å begrense billeproblemet er å fjerne larvematen , altså støvet.

Når Rigstad er på befaring hos noen som er plaget med brun. En del insekter kan like godt trives innendørs som utendørs, noen er mer. Støvsuger er bedre enn vask, da vann vil gi larvene næring. Du bør ikke bruke giftsprøyte inne.


Det er larvene til brun pelsbille, og ikke de voksne billene som tar til seg næring. Jeg hadde også en stk larve på besøk på stua for år siden etter at verandadøren. Det er vanligst å treffe den Brune pelsbillen innendørs.


Ikveld fant vi en bitteliten sak som lignet et linfrø inne på jentungens rom.

Småkrypet, som egentlig heter brun pelsbille, har nå spredt seg over hele Oslo. Attagenus smirnovi, bedre kjent som brun pelsbillde, best kjent som. Norske boliger er tette og tørre nok innendørs til at de finner gode leveforhold. Vi må finne ut hvor larvene lever, noe som ofte er vanskelig. Billen finnes ofte innendørs , faktisk har de fleste hus og hytter hatt besøk av museumsbillen, og den . Den brune pelsbillen trives best på vestkanten i Oslo, men sprer seg også til.


Selve billene gjør ingen skade, det er larvene som spiser på støv og innbo. Får egg og larver tid til å formere seg, kan det ta 2-måneder før. Melbille er i likhet med brun pelsbille, blant de vanligste skadedyrene vi har. Mus og rotter dør ofte inne i bygget.


Flere steder på Østlandet melder hageeiere om store brune biller som. Etter parring legger oldenborrene egg i plenen og nye larver kan utvikle seg. Lever inne i et silkerør og produserer en kake bestående av larvespinn. Larver - gulbrune med brunt hode.


Mycoteam har god kunnskap om brun pelsbilleskader samt bygninger generelt. I enkelte tilfeller kan det forekomme store mengder av både larver og voksne pelsbiller. Små til middelsstore (– mm), brunlige til svarte biller.

Hos noen arter er hunnene larvelignende hele livet (larviforme hunner). Arten er vanlig over nesten hele landet, der larvene lever innendørs på. Noen kommer inn med veden som larver , andre som voksne biller. Borebiller er avhengig av fuktighet, og klimaet innendørs nå tilsvarer det som kalles halvørken.


Møll som flyr rundt inne i skapene. Da dreper de eventuelle larver og egg som måtte befinne seg der og stopper med dette formeringen. Grunnfarven er nesten svart med lysere grå og gul- brune flekker ordnet i tverrbånd. Nyklekkede larver kan starte spisingen inne på bladet, ved å ta ørsmå.


LARVE OG BILLE: Har du oppdaget larver eller biller i frokostblandingen din? Videre er det sentralt å avklare når og hvor de forekommer innendørs. Inne i huset vårt er det masse små svarte biller, med en slags lysere stripe tvers over ryggen.


Legger larver som overvintrer i gulvsprekker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg