fredag 26. oktober 2018

Barlind hekk høyde

Det tåler både å stå i sol og skygge, og tåler også meget sterk beskjæring, og er derfor velegnet som hekkplante. Tåler også salt og meget sterk beskjæring, og er derfor velegnet som hekkplante. Det betyr at kunden kan velge hvilken høyde og type hekk de ønsker, og få den levert hjem til seg,. Meget hardfør vintergrønn hekkplante.


Den vintergrønne hekken er tett og like fin om du lar den vokse fritt eller klipper den. Barlind – en dyp, vintergrønn hekk.

Her er barlind til venstre og syrin til høyre. Forsømmer du hekken og lar den vokse til uante høyder , kan du fort få naboen på nakken. Du kan velge mellom blant annet bøk, agnbøk, forskjellige slags prunus og barlind.


Hvis du ikke klarer å vente, går det også an å få kjøpt . Paret ønsker seg derfor en hekk som reduserer innsynet. Askim, som tilbyr hekkplanter fra 1og helt opp i 2centimeters høyde. Ny hekk er en stor investering så det er viktig å velge riktig. Klipp barlind - hekken årlig med elektrisk hekksaks.


Klipp i sidene , men vent gjerne med å toppe den til den har nådd ønsket høyde.

Høyde : opptil meter Forformet som en bred søyle Solinnstråling: skygge, . Til gjengjeld får du en fin hekk som krever lite klipping når den har nådd ønsket høyde og bredde. Og den bryter godt på gammel ve så det er . Senere klippes slik at hekken øker i høyde med 15–cm. Hekker av gran, tuja, barlind og andre som vanskelig danner toppskud klippes . Det tar dog noen år før den når slike høyder , og frem til det så er den godt egnet til hekk ettersom den tåler beskjæring godt. Det kan være fint med hekk , men mister du grepet kan den fort bli en pest og en plage. Vintergrønne hekker som Thuja og Europabarlind vokser en god del . Buksbom på sin side brukes kun som en lav hekk , men krever . Kompakt barlind med mørkegrønne nåler.


Tåler kraftig beskjæring, passer godt som lav klippet hekk. En velfrisert barlind - hekk i vårt nabolag. Dette kan være en fordel dersom hekken skal stå ved en vei hvor det kan være fare for brekkasjer pga snø og brøyting. Brabant har visstnok naturlig høyde på meter (!) og hekken må . Trenger klipping hver vår når ønsket høyde (og tykkelse) er oppnådd.


Pen, vintergrønn, blir 2-meter høy, noe etter . Høyde : Høyden oppgitt er høyden på treet eksklusive rota. For eksempel thuja og barlind , i tillegg til rhododendron.

En vintergrønn hekk kapper man gjerne ferdig i høyde , og så beskjærer man sidene . Har ikke hekk , men de to tujaene våre har vokst i høyden og er tettere enn før. Skjønner ikke problemet med å klippe tuja- hekker og busker. Mer enn to av tre hekker som selges er tuja.


Med tanke på plasskrav og beskjæring er det to prinsipielt ulike typer. Inntil ønsket høyde er nådd klipper man inn sidene hvert år. Det saksøkte ekteparet dømmes til å beskjære og holde nede to hekker slik at maksimal høyde på den ene hekken blir tre meter, mens den .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg