tirsdag 16. oktober 2018

Persille oppbevaring

Persille brukes ofte som pynt, men den fortjener mer enn som så. Kruspersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–ºC i en plastpose eller . Persille omfatter flere arter, men vanligst i Norge er kruspersille med sine krusete blader. I andre land er bladpersille, med sine flate og glatte blader mer vanlig.


Senere i en blogg skal jeg viser jeg hvordan jeg oppbevare urtene og . Dill, gressløk og persille , som er tre av de vanligste urtene i Norge, blir.

Feil oppbevaring er et stort problem med urter, frukt og grønnsaker. Før jeg avslører hvordan du skal oppbevare urtene, er det viktig å vite at det. De myke er persille , koriander, estragon og luringen basilikum.


Innhøsting av persille stimulerer til ytterligere vekst og kan med fordel høstes etterhvert, klipp med saks inntil halvparten av bladene like over jordnivå. Basilikum, persille , koriander og estragon er eksempler på myke urter. Glattbladet persille (Petroselinum crispum var. neopolitanum) er en variant med. Friske persilleblad oppbevares innpakket i kjøleskap, men de kan med fordel . Det finnes to typer persille : Kruspersille og bladpersille.


Prøv persille i sauser, marinader og wok.

Oppbevaring , Kjøleskap, 0-grader. Nyt godt av grøden i de kalde årstidene også! I varme retter tilsetter du persillen mot slutten av matlagingen. Bladpersille som er kuttet fra roten, oppbevares i kjøleskap ved 2–ºC i en plastpose eller tett . Av kruspersille, glattbladet persille , pimpernell, løpstikke og andre planter.


Tørkede urter oppbevares tørt, kjølig og mørkt, hver for seg i tette . Har noen spørsmål ang oppbevaring og tilberedning av bladpersille? En annen måte å oppbevare persille på, er å lage persillesmør eller kryddersmør. Etter åpning må den oppbevares i kjøleskap og benyttes innen dager.


Ikke sleng persillen ned i grønnsakskuffen. Til dressinger, marinader og sauser bør du finhakke persillen , mens i supper og. Timian, persille, oregano, peppermynte og sitronmelisse er sikre, men andre kan også tåle vinteren. Gressløk, dill og persille oppbevares. Ypperlig for oppbevaring av mat.


Intens grønn persille med de mest krusete bladene. Står langt utover høsten uten å miste sin farge og friskhet. Gammel pålitelig sort som er vakker og lettstelt.


Vi har derfor valgt ut fire såkalte middelhavsurter som er fine å dyrke både inne som ute. Valget har falt på timian, oregano, rosmarin og persille.

Apium graveolensrnrnAntall frø: ca 75 holder til ca. Plassering: Sol - halvskyggernrnJord: Næringsrik og veldrenert jordrnrnFormering: Så frøene . Purre er også fin å fryse ned i . Andre grønnsaker Purre Salgssesong: Ca. Et godt tips er for eksempel å oppbevare dem i lufttette og tørre krukker.


Knyt sammen små bunter med aromatiske urter, som persille , . Persille passer perfekt som dryss på kjøtt, fisk eller grønnsaker eller poteter og som smakstilsetning i. Ellitsgaard Dill olje Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge - Matmerk. Ellitsgaard Ramsløk olje Lokalmat - Bransjeportalen for lokalmat for hele Norge - Matmerk. Bitene inneholder små biter med mais, alfalfa (), persille (), solsikkeolje.


Kommer i beger med lokk for enkel oppbevaring til siste bit er gitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg