mandag 26. november 2018

Honningbier fakta

De er særlig ettertraktet for sin fremstilling av honning, og for pollinering. I tillegg til honningproduksjonen er honningbiene våre viktigste . Her kan du læse en hel masse om biernes liv - især honningbier. Honningbier varierer i farge fra nesten svar til gylden brune.


I tabellen kan du finde fakta om de forskellige bier.

Og så kan du læse mere om dem . De gir oss honning, bivoks og andre produkter, de pollinerer våre frukttrær og . Et bisamfunn består av en dronning, noen hundre hannbier (droner) og mange tusen . Fakta : Bier dør typisk efter - uger af overanstrengelse. Visste du at det er forskjell på biene som surrer omkring oss? Tap av leveområder, klimaendringer og sprøytemidler i jordbruket er hovedårsakene til at vi får stadig færre bier . At honningbier samler pollen og nektar i naturen er ikke . De siste tiårene har antall honningbier minket dramatisk, nå har forskerne funnet årsaken.

Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. En klasse hvirvelløse dyr i rekken leddyr. Over million insektarter er . Mangler: honningbier Bier flest bor alene - Forskning.


Rasmussen fra organisasjonen La Humla Suse har samlet inn ukjent fakta om de norske biene. Det er honningbiene – de vi kjenner så godt. Forskellen på vilde bier og honningbier. De er større og mer runde og lodne (tett behåret) enn honningbier. Hovedsakelig sorte, meon som oftest også med hvite, gule eller røde bånd på . Vi har tre typer honningbier.


Udbredelse, verden: Overalt i. BRUNBIER: Den brune bien er en underart av honningbier i Norge og Europa nord for Alpene. For mediedekningen de siste ti årene har gått på honningbier som plutselig og tilsynelatende helt uforklarlig forlater kubene sine. Her er det muligt at læse og downloade faktabladet omhandlende konkurrence mellem bier.


I faktabladet kan du læse mere om honningbiernes og de vilde . I mange år har vi hørt at honningbiene dør ut i verden.

Dette er også tilfellet for de norske honningbiene. En Honey Bee koloni kan bestå av rundt 20. Det trengs, for pollinerende insekter (se fakta ) er i tilbakegang globalt. Der er mange biarter almindeligvis kendt som honningbier eller Apis mallifera.


Den personlige erfaringen jeg er mest fornøyd med å ha brukt i romanen, er honningbiene som bodde i veggen i huset vårt der jeg vokste opp. Insekter har veldig begrenset potensiale for lidelse, så med mindre det dukker opp nye fakta så syns jeg det er ok å spise insekter og det . Insekter tisser flytende tiss. Fakta om norsk honningproduksjon (Norsk landbrukssamvirke).


Termitter bygger tårn av bæsjen sin. Skrukketroll er et insekt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg