onsdag 21. november 2018

Hvordan dyrke sommerkål

Men med en dåres stahet har jeg fortsatt å dyrke kål hvert eneste år. Ingenting er så fantastisk som på senhøsten å gå ut i kjøkkenhagen . Man kan dyrke kål året rund. Det er spennende å dyrke kål fra frø: plantene blir store og vakre og fantastisk gode.


Slik lykkes du med å så kål.

Den store utfordringa når en dyrker næringskrevende grønnsakskulturer økologisk, er å gi gjødsel i en slik form at næringa er tilgjengelig når . Her får du vores tips til dyrkning af kål , som kan være lidt af en udfordring. Kål kan vokse på all jor også stiv leire. Uten forkultur hadde det vært vanskelig å dyrke ulike typer hodekål, blomkål. Etiketter: brokkoli, gjødsel, kål , produksjon, utplanting, vekstduk . Utplanting av kål skjer etter at faren for nattefrost er over.


Utvalget for nybegynnerne besto av fire sorter blomkål (hvit, blå og gul), romanesco, sommerkål , høstkål, knutekål, kålrot, brokkoli (to sorter).

Dyrkes som vanlig kål og er ikke spesielt næringskrevende. Det er så herlig å dyrke ekte varer og mer nærdyrket enn dette, kan det ikke bli. Hvordan : Så frø annenhver uke, det bruker å holde til et . Sommerkål blir gjerne også kalt tidligkål eller nykål. Denne sprø, lette og friske godsaken blir av mange sett på som et av årets virkelige gastronomiske . Kål er ikke det nemmeste, man kan foretage sig i sin køkkenhave. Hvis man er nybegynder, vil jeg anbefale, at man starter et andet ste . Disse grønnsakene kan nemlig dyrkes igjen og igjen!


Her forklarer vi litt om hvordan du høster fra egne planter. I de danske haver dyrkes der markant færre kål , og det er lidt syn da kålfamilien er fuld af lækre og spændende kålsorter og -typer. Har du en hage eller en nabo som vil låne bort litt jor kan du dyrke direkte i jorden. Begynn gjerne med de kuldetålige plantene som kål , erter, setteløk og gulrot.


Kål er dessuten dekorativt, og fremfor alt grønnkål holder seg vakre og anvendelige langt. Stiklinger – enkle tips til hvordan du forøker potteplanter. Sorter av grønnkål, savoykål og kinakål er de enkleste kålsortene å dyrke.


Når man dyrker kål i kjøkkenhagen, er det viktig at ikke kålen plantes på samme stedet hvert år.

Det bør gå - år mellom hvert år man planter . En læser drømmer om en køkkenhave med kål uden alt for mange orm i. Nykålen, som også kalles tidligkål og sommerkål , kan dampes, bakes, grilles, wokes. Hvilken type jordsmonn nykålen dyrkes i, har også mye å si på smaken. De Haes dyrker økologiske småplanter av en lang rekke grønnsaker, urter og spiselige.


Utgangspunktet for vekstskifte er å tenke på jorden og hvordan de ulike. Planter du urter sammen med kål , så kan urtene hjelpe til å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg