torsdag 30. august 2018

Flåttbitt når oppsøke lege

Hvis du ser en rød ring ved bittstedet, bør du oppsøke lege. Alle blir litt røde akkurat når flåtten har bitt, men dersom dette rødlige utslettet . For å unngå å bli bitt av flått når du ferdes i flåttrike skogområder må du dekke deg til med lyse. Ta hele kuren eller det antall dager som er avtalt med legen.


Det er ikke nødvendig å gå til lege bare fordi man blir bitt av flått ,. Oppstår det et utslett som er større enn en femmer, bør man oppsøke lege.

Dyr som hunder og katter må også undersøkes for flått når man kommer hjem. Flåtten oppsøker gjerne skjulte og tynnhudede steder som knehaser, lyske, armhuler og området bak ørene. Video som viser korrekt fjerning av flått ved flåttbitt , samt informasjon om. Dersom du har mistanke om borreliose, må du uansett oppsøke lege så snart som råd . Lille Malin ble bitt av flått på ryggen. Det var mildt sagt et skår i gleden når sommervarmen endelig slo innover landet.


Hvor langt nord i Norge finnes det flått ? Bør jeg oppsøke lege etter et flåttbitt ? Dersom du får et rødt utslett som brer seg rundt flåttbittet , må du kontakte lege.

De fleste flåttbitt er ufarlige, og du behøver ikke å bekymre deg. Etter at flåtten er fjernet, bør . Når bør du kontakte lege ? Du skal uansett oppsøke lege med en gang og få en antibiotikakur. Mange som er blitt syke av flåttbitt , venter for lenge med å gå til lege. Da øker risikoen for langtidsplager. Det erkjennes også at enkelte leger ikke har vært flinke nok til å tenke på borreliose når pasienter kommer med leddsmerter og nevrologiske . Dessverre er det slik at når sommeren endelig inntar landet vårt, så dukker det.


Risikoen for å få borreliose etter et flåttbitt er liten, bare rundt to prosent. Dersom man har et slikt utslett, bør man kontakte lege. Flåttbitt hos barn - Dersom flåtten fjernes innen et døgn, vil den sannsynligvis ikke. Regelen er uansett at du skal oppsøke lege for å få antibiotika om du . Skogflåtten har mange ulike navn, men som oftest kalles den bare flått eller skogflått.


Den suger blod av fugl og pattedyr, inkludert mennesker, og den kan i den. Ikke alle som er bitt av flått trenger å oppsøke lege. Man blir ofte rød rundt bittstedet mens flåtten sitter på og dagene etterpå.


Flått er en liten edderkoppaktig midd. Dette forsvinner, men du bør kontakte lege dersom du får et rødt utslett som brer og utvider seg på nytt rundt flåttbittet i løpet.

Men ikke alle som blir bitt, trenger å oppsøke lege. Dekk deg godt til med klær når du ferdes i skog og mark i flåttområder. Men får du Ole Willes reaksjon til høyre, er det mulig legen ikke vet at flåtten kan ha.


Til venstre er det vanlige utslettet av borreliasmittet flått. Det er naturlig at huden blir litt rød rundt flåttbittet , når du fjerner den, og dette varer. Jeg hadde vel kanskje oppsøkt lege uansett, jo før jo bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg