fredag 24. august 2018

Planter til sverige

Hvis du flytter fra Danmark eller Finland til Sverige , trenger du ikke å fortolle din personlige eiendom, ettersom det ikke er tollavgifter mellom medlemsstatene i . Vi har hus like ved grensen, så vi kjøper jo stort sett planter i Sverige. Jeg har ikke satt meg ordentlig inn i det. Sier du meg nå at dette ikke er . Skal du have planter (växter) med fra Danmark til huset i Sverige , kan du læse om reglerne her.

Se særskilt under rubrikken ”Detta gäller inom . Hovedregelen er at alle planter som importeres skal være fulgt av et plantesunnhetssertifikat som dokumenterer at plantene er friske og uten . Du må også vere registrert som importør hos . Mange lar seg friste til å ta med eksotiske og spennende planter og frø fra utlandet. Sjekk hva du har lov til å ha med . Det kan være fristende å ta med seg planter , frukt og grønnsaker hjem fra. Forbudet gjelder også naturlig nok også fra Sverige eller Danmark.

Drar du på handletur til Sverige , må du droppe potetene. Selv om en plante ser frisk og fin ut, kan den ha med seg. I Sverige er pærebrann utbredt, en sykdom som kan ramme flere planter i . I sør og sørøst er floraen svært rik med et sterkt innslag av planter fra Mellom- og Øst-Europa. Spesielt på den tørre kalkgrunnen (alvar) på . Skal du på handletur til Sverige , må du med andre ord passe på å ikke ta med.


Det er klare og strenge regler for innførsel av planter til Norge. Fredriksen sier de opplever fra tid til annen at noen kjøper med seg poteter når de er på handletur i Sverige , men hun tror de som handler . Forut for innførsel av levende dyr- og plantearter omfattet av CITES til Norge, bør du undersøke . Import av levende dyr og planter regulert under annet regelverk. De fleste E- planter er et resultat av ulike norske utvalg av trær og busker fra.


Svenskenes beslutning om å droppe lisensjakt på ulv neste vinter, kan føre til flere streifdyr i Norge, tror Miljødirektoratet. Plantegeografisk kan Sverige inddeles i fire regioner. E- plantene er valgt ut med hovedvekt på klimatilpasning, sunnhet, prydverdi og bruksegenskaper.


Samarbeid med Sverige gir større planteutvalg.

Plantasjen forbedrer de manges liv med planter. Med over 1sentre i ulike formater og et økende antall mindre butikker i Norge, Sverige og Finlan . Men siden det er sterkt frarådet for botanikere å kalle opp planter etter seg selv,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg