mandag 13. august 2018

Hvor mye honning produserer en kube

En lærer mye ved å snakke med dyktige birøktere og fram for alt ved å se. Nektaren omdanner de til honning. Hvor mange kuber bør jeg starte med?


En kan spørre seg hva som er mest verdifullt av det å produsere sunn og ren mat, dvs. Ved kubeinngangen holder vaktbiene til, og passer på at ingen uvedkommende kommer inn. Dette arbeidet har langt større verdi enn honningen de produserer.

Her får du litt innsikt i hva som skjer de forskjellige månedene. I dag er han en av Norges største honningprodusenter. Knut Åge Floor har 3kuber stående hos velvillige bønder og.


Biene bør ha god tilgang på variert flora som gir mye pollen og nektar fra tidlig om våren. Deretter kjøres kassene med bier til Femunden og Trysil for å produsere lynghonning. Norske birøktere produserer ikke bare honning. De var produsenter med mellom femti og så mye som fem hundre kuber.


Dette kommer an på årstid og plassering av kuben. Vi må skjære voksen forsiktig av, slik at vi ikke tar for mye honning av.

Før i tiden hadde de slynger hvor man måtte sveive for hån slik at honningen. For å få en kilo honning må utallige bier suge nektar fra utrolige millioner blomster. Danmark og andre land på kontinentet hvor den oppnår gode priser. Lynghonningen produseres i områdene innenfor kysten av Sørøst- til. Enkelt sagt er tavlehonning ubehandlet vare rett fra kuben.


Og produktet, honningen , er en naturlig vare vi må sørge for å produsere ,. Sonja og hennes bifolk er plassert på en kubevekt , som forteller hvor mye honning de produserer. I tillegg får vi informasjon om temperatur i yngelrommet og . Anslagene blir derfor mye mindre nøyaktige. En av våre spesialiteter er å produsere honning for bedrifter og andre for.


Med KubeAppen kan du gjøre notater om hva som skjer i bikubene dine på mobilen, . I dag har han kuber og leverer til Honningcentralen. Ingenting er mer givende enn å produsere honning ! Det betyr at det ikke er flere dyr til å produsere honning. På den måten kan birøkteren se hva som skjer i kuben og med letthet høste inn . Det er rett og slett honning -rasjonering, sier Jimmy Høiberget, daglig leder i. Etter en stund får de lov til å gå lenger inn i kuben , mens andre bier tar.


En bikube produserer i snitt kilo honning i løpet av en sesong.

Vokstavlene er det eneste inventar i kuben. Byggematerialet er voks som biene produserer selv. Biene samler nektar i blomstene og lagrer denne i cellene, hvor den omdannes til honning. Det finnes ikke mye brune bier igjen på verdensbasis, derfor er det viktig å ta vare på den brune bia i Norge.


Bygging av kuber er kjent fra romersk ti og honning ble et viktig søtstoff og. Her forklarer han alle sider ved birøkt – ut fra hva man visste den gang . Honningen kan i løpet av høsten bli kjøpt på Torget i Mathallen. Kursnotat: ” kubeutvikling og trekk”, ”friske bifolk”.


Under gode forhold kg nektar = kg honning pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg