fredag 7. juni 2019

Fritt skolevalg videregående

FRITT SKOLEVALG : I Oslo søker elevene seg til ulike videregående skoler basert på karaktersnitt. Oslo katedralskole, ofte kalt Katta, er en . Oslos videregående skoler - også kalt fritt skolevalg. Videregående skoler i distriktene kan være i fare for å bli nedlagt vist en innfører fritt skolevalg mener politikere i Trøndelag. SVAR: Hei Når du søker på videregående skole har du rett til inntak på ett av de tre utdanningsprogrammene du.


Hvordan er det med fritt skolevalg i Norge?

Debatten om fritt skolevalg går i en evig ring i Oslopolitikken. FOTO: Svein Erik Furulund Rektor ved Stovner videregående skole har. Politikerne velger i stedet å opprettholde såkalt fritt skolevalg , . I Hordaland har det vært en opphetet debatt om å innføre fritt skolevalg for den videregående skolen.


Andre kommuner i Norge har allerede vedtatt å innføre fritt. I den nye regjeringsplattformen har de blågrønne partiene blitt enige om å gå inn for fritt skolevalg på Videregående skole. Rektor Roar Jenshagen er tilfreds med vedtaket om fritt skolevalg.


Vi må skille mellom fritt skolevalg på grunnskolenivå, og fritt skolevalg på videregående skole.

Det finnes ikke noen totaloversikt over hvor mange som benytter . Et flertall av fylkeskommunene som har svart på forslaget fra Kunnskapsdepartementet om fritt skolevalg på videregående skoler, er imot forslaget. I Rogaland fylke er det fritt skolevalg. Dette innebærer at en søker står fritt til å søke seg inn på fylkeskommunale videregående skoler i hele . Fritt skolevalg er den mest rettferdige inntaksordningen vi har. Feyza Kasıkçı (19), som selv går siste året på videregående. I videregående kan ikke alle skoler tilby det samme, og elevene må derfor få lov.


Alle videregående skoler kan delta og rapportere inn sine resultat. Debatt) Fremskrittspartiet fremmet nylig forslag om at all ungdom, som søker videregående skole, skal ha en lovmessig rett til fritt å velge hvilken skole de vil gå . En kan søke fritt i eget skoleområde. Dersom et tilbud ikke finnes i eget skoleområde kan en søke til hvilken som helst skole i Nordland som har det ønskede . Forskriften gjelder for inntak til all offentlig videregående opplæring og . Responsen på Malkenes nødrop har vært enorm og har stort sett handlet om lærernes ytringsfrihet, krenkelsesparagrafen, fritt skolevalg , stykkprisfinansiering,.


Skulle egentlig ha reist mil for å gå på videregående. Vi er enda et steg nærmere fritt skolevalg over fylkesgrensene med denne . Ordfører Robert Jensen (Ap) tar til orde for å fjerne fritt skolevalg. Det mener han trengs når Finnmark og Troms skal bli til én region.

Skolebyråd Inga Marthe Thorkildsen varsler hun vil sette ned et utvalg for å vurdere fritt skolevalg til videregående skole i Oslo. På videregående står du fritt til å søke deg inn på den linjen du vil, det samme med søknad til akkurat hvilken skole. Det er viktig å fokusere på . Men på Breimyra skole i Åsane er ikke Amalie Skram den største favoritten.


I dag kan elevene søke skole- og linjer på tvers av fylkesgrenser. Da er det veldig merkelig dersom de ikke skal kunne velge skole fritt innad i . Obligatorisk søking på nærmeste skoleElever må søke på den nærmeste skolen, dersom studieprogrammet de har søkt på finnes der. Det tidligere Høyre-byrådet i Oslo ville ha fritt skolevalg og konkurranse mellom de videregående skolene i troen på at alle skulle bli bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg