onsdag 26. juni 2019

Smart strømmåler stråling

Disse nye målerne er mer enn en strømmåler – de er knyttet opp i et. Har Statens strålevern feilinformert om stråling på nye strømmålere ? Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har målt stråling og sendeaktivitet fra de tre leverandørene som leverer smarte strømmålere i det . Du finner mer informasjon nye strømmålere og stråling på Statens Strålevern sin. Målinger bekrefter at det er svak stråling fra automatiske strømmålere.

Innstallering av nye smarte strømmålere finner sted over hele vårt. Enkelte frykter at detaljert informasjon om forbruk og vaner skal komme på avveie - andre er skeptiske til stråling. AMS SMARTE STRØMMÅLERE STRÅLER GANGER SVAKERE ENN . Statens strålevern slår nå fast at strålingen fra de nye smarte strømmålerne er så svak at det ikke er helsefarlig å få installert en slik måler i hjemmet. Kan vi stole på at vi ikke blir utsatt for stråling av de automatiske strømmålerne som nå installeres i Norge?


Ja, sier førsteamanuensis i . Statens strålevern opplyser at strålingen fra de nye smarte strømmålerne er så svak at det ikke er helsefarlig å få installert en slik hjemme.

Såkalt smarte strømmålere gir en kortvarig og svak stråling , og dette er ikke farlig, ifølge Statens strålevern. Det gjelder uansett om målerne . LITE STRÅLING : Maksimal sendeeffekt for strømmålerne er watt. De nye strømmålerne, såkalte smarte strømmålere (AMS), avgir ikke . Strålingen fra de nye smarte strømmålerne er så svak at det ikke er helsefarlig å få installert en slik hjemme. Dette fastslår seksjonssjef Sindre . Statens strålevern med krystallklar melding – strålingen fra de nye smarte strømmålerne er så svak at det ikke er helsefarlig å få installert en slik . Underskriftskampanje mot AMS- Automatiske strømmålere. Syv år etter at AMS-forskriften kom på plass, og seks år etter at Folkehelseinstituttet slo fast at stråling fra smarte strømmålere ikke utgjør noen . Vel, min første setning i svaret handler om stråling fra mobiltelefoner, fordi dette er en innledning til å snakke om smarte strømmålere.


Selvsagt virker det helt urimelig at et kort signal fra måleren én gang i timen (eller én gang i døgnet noen steder) skal kunne gi helseskader. Det er ikke dokumentert at stråling fra automatiske strømmålere er. Bakgrunn: 9el-overfølsomme har fått fritak fra smarte strømmålere. Smart Strøm er vår betegnelse på en ny teknologi som innebærer.


De nye smarte strømmålerne sender data på flere måter. Personer som mener at strålingen fra AMS-målerne medfører helsemessig ulemper, .

Smarte strømmålere også kalt smart meters bryter personvern rettighetene våre. Smart meters er noe som energiselskapene har planlagt å innstallere i hele . Det har vært enkelte som har vært redde for stråling fra de nye AMS-ene . Norge ha fått installert en smart strømmåler. Smarte strømmålere er en nødvendig brikke i fremtidens kraftsystem.


Flere frykter smartmålerne er skadelig for helsa. Hvorfor får jeg ny strømmåler ? Statens strålevern er klare på at strømmålere ikke avgir farlig stråling. Hvor mye stråler de nye målerne?


Folk som mener de får plager som følge av strålingen , kan likevel få en legeerklæring på at de slipper å få en smart strømmåler i huset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg