torsdag 27. juni 2019

Info om geit

Geit , tamgeit eller gjet (Capra aegagrus hircus eller C. hircus) er et partået klovdyr i gruppen med drøvtyggere. Tamgeit regnes som en domestisert etterkommer . I motsetning til mange andre landbruksdyr, er sau og geit så heldig å få gå fritt omkring på beite hele sommeren. Beiteperioden kan likevel bli . Denne uka kan du bli med Dyrevenn i geitefjøset.

Her er det mange spretne killinger og melkesprengte geitemammaer. I Norge holder vi stort sett geiter for å få geitost. Men noen få gårder, som Ekeby, satser på andre produkter – og andre typer geiter. Noen vil nok si at geiter har god humor for det kan ofte oppstå mange komiske situasjoner.


De lekne geitekillingene hopper rundt bena dine, smaker litt på . Fakta om Geit : Geita hører til våre eldste husdyr, den er både nøysom og hardfør, samtidig er hun intelligent og sosial. Avkommet til geita heter kje eller killing, hannen heter bukk. Norske geiter brukes først og fremst til melkeproduksjon.

I gamle tider ble hun kalt fattigmanns ku, på grunn av hennes spesielt gode evne til å nytte seg av grovt fôr og . Geita er det eldste husdyret vi kjenner til. Det har vert litt usikkerhet om hvor mange utsendinger hvert lokallag har til årsmøtet. Da har du tydeligvis ikke sett videoen av geita Buttermilk.


Lokalprodusert mat av frilandsgris, sau og boer geit. Kjekjøtt er et godt alternativ til. Mere info om boergeiter finner du på raselagets hjemmeside. Slarverennet Gol Hallingdal. I fjor ble den smittsomme og dødelige hjernesykdommen skrantesjuke hos hjortedyr oppdaget for første gang i Norge.


For meir info kan du også ta kontakt med oss i styret: Kari Idland Kalberg, tlf. Her finner du regler for merking av geiter. Geiter er hardføre dyr som gir familier både melk og kjøtt, slik at de lettere kan klare seg selv. Mange velger å kjøpe gavekort på geit i bursdagsgave, bryllupsgave, eller til morsdag og farsdag til de som har alt.


Gjennom et prøveprosjekt meed geiter , skal Statnett undersøke hva slags effekt beiting har på veksten av busk og kratt i kraftgatene. Geita Priona har en arvelig forandring i et gen som gjør at hun ikke produserer noe prionprotein, og det er det proteinet det går galt med når dyr og mennesker . Sunnylven sau –og geit held .

Svært konsentrert kraftfôr med omsyn til energi og protein. Gir erfaringsvis høgare mjølkeyting enn anna kraftfôr samtidig som den gir god respons på . Vikedal og Imsland Sau og geit. Det vert årsmøte i kantina på Nortura Sandeid. Treng du geitene for å stella kulturlandskapet på eigen gard?


Meir info finst på Landbruksdirektoratet sine sider. DeLaval minibørste for kalver og geiter MSB. Ben je geschikt als geiten-eigenaar? Geiten zijn vriendelijke en leuke dieren, maar je hebt wel wat kennis, ruimte én een goede omheining nodig.


Nofence virtuelle gjerdesystem for geit er meget liten. Dette er et resultat av et fireårig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg