tirsdag 18. juni 2019

Moldova fattigdom

Viktig for deg som forbinder Moldova med nyhetsmeldinger om fattigdom , korrupsjon og trafficking, er at gatekriminaliteten i Chisinau ifølge . Fattigdom , en russisk mafia, en forsvunnet milliard og en mislykket revolusjon river Moldova i fillebiter. Moldova ligger mellom Ukraina og Romania og beregnes å ha en befolkning på 4. Landet preges av fattigdom og har en levestandard som kan sammenlignes . Han var for Moldovas selvstændighed og prøvede at skaffe.

Store fluktrater oppfatter jeg som om det er mye fattigdom , analfabetisme og dårlige kår. Moldova er først og fremst fattig fordi det ikke har noen naturresurser. FATTIGDOprosent av befolkningen i Moldova lever under fattigdomsgrensen.


I landsbyen Mingir, kilometer syd for Chisinau, hevdes . Strategi for økonomisk vekst og redusere fattigdom er hovedprioritet for moldovske . Vedvarende og inkluderende økonomisk vekst er nødvendig for å oppnå bærekraftig utvikling. Reportasje: Moldova - Fattige mennsker Sendt første gang: 12. I mellomkrigstiden var Moldova en del av Romania.

Her er fattigdom uttrykt i såkalte PPP-dollar. PPP står for Purchasing Power Parity , eller kjøpekraftenheter på norsk. Når fattigdom måles ved hjelp av PPP regner . Sergiu (7), Irina (3) og Olga (1) kommer fra en svært fattig familie i Moldova. Flere mennesker i det fattige landet trenger vår hjelp.


Misjon Uten Grenser bygger ut sitt LoveMercy-senter i Moldova. Bare en liten flytur unna . Moldova var tidligere en del av Romania, men ble senere sovjetrepublikk i. Unni Thorsen var en helt vanlig dame fra Norge som fikk et helt uvanlig oppdrag fra Herren. Tom Roger og Solveig, Rakel og Samuel besøkte Ukraina og Moldova den siste. Moldova , forteller Tom Roger, og en større fattigdom enn hva vi så i Ukraina. Men på landsbygda var det fattigdom og armo sier Jon.


Vi ser fattigdom og mangler, men samtidig at våre elever er glade og vil opp og frem. I det fattige europeiske landet Moldova bor det millioner mennesker som deler på én eneste optiker. Han er norsk og heter Hans Bakketeig (62), og har æren . Mange kvinner i disse landene opplever den ødeleggende effekten av fattigdom.


I august er kvinner i denne regionen mål for verdensvid forbønn.

Fairtrade hjelper mange ut av fattigdom. Igor Dodon vant første runde av presidentvalget i Moldova. Men dette fattige landet ligger strategisk til mellom EU-landet Romania og det . Det hadde vært litt problemer i Moldova med nødpass, men det ordnet.


I et politisk urolig Moldova står nå imidlertid klinikken i fare, og arbeidet for å hjelpe. En inspirerende historie om to leger som vil gi Moldova synet tilbake. Barn og eldre blir forsømt fordi de voksne må dra av gårde fra landsbyene for å skaffe jobb og inntekt. I Moldova opplevde vi mye nø fattigdom og håpløshet. Elevene på Prosjekt Moldova sitter i skrivende stund på flyet til Moldova.


Der skal de se hva pengene og tingene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg