fredag 11. januar 2019

Hogstklasser

Hogstklasse er et begrep i norsk skogbruk, som beskriver skogbestandets. Standard for klassifisering av produktivt skogareal etter hogstklasse. Skogen blir delt inn i hogstklasser med utgangspunkt i . Litt om bonitet og hogstklasser i skogen.


Skogbruk er et eget fag og de fleste skogeierne benytter fagfolk for vurdering og uttak av tømmer. Du bør derfor ikke sitte .

En kort innføring i hva som identifiserer de forskjellige hogstklasser som skogbruket opererer med. Levanger og Verdal kommune i Nord Trøndelag. Med yngre barskog menes skog i hogstklasse II . Kode, Initialverdi, Beskrivelse. Andre tiltak i alle hogstklasser , 60.


Resten fordeler seg slik på de hogstklassene : daa i klasse I . Hva er et bestan bonitet, hogstklasse og relaskop? Skogbruket bruker mange faguttrykk som kan være greit å kjenne. I fem filmer forklares betydningen av de .

Bestand i hogstklasse og evt. Denne viser følgende fordeling på hogstklasser :. Kontrollverdier for alder avhengig av treslag, bonitet og hogstklasse. Tiltaket berører følgende felter når bestandet settes til hogstklasse 1: 1. Hoveddelen av tilveksten finner en i hogstklasse IV () og på. Er du usikker på hvilken hogstklasse skogen din er i? Spør skogbruksansvarlig i kommunen om . Vi har også intervjuet en ivrig skogfagstudent som har fått kjøre lassbærer i . V), samt volum i skog som vil bli hogstmoden de kommende år,.


Brutto volum i nåværende hogstklasse V er cirka millioner kubikkmeter . Tabell og Tabell viser hogstklassefordeling og bonitetsfordeling, mens Tabell og Tabell viser volum fordelt på hogstklasse og bonitet. Næringa deler inn skogen i fem hogstklasser , som et uttrykk for bestandens utvikling fra planting til hogstmoden skog: Hk1: Skog . Gjennomsnittlig volum per dekar i ulike hogstklasser i Oslo kommuneskoger, fordelt på treslagsgrupper. Karbondynamikk ved ulike hogstformer . For skogeiere som ønsker det, . Gammel skog er definert som den eldre delen av hogstklasse det som på fagspråket kalles hogstmoden skog.


Hogstmoden skog kan være mellom og 155 . Resultatkontrollen viser at andelen som avvirkes før hogstklasse V utgjorde 2prosent av det totale hogstarealet.

Fire femtedeler av dette var skog i sen . FNAVN TEIGNR BESTANDSNR DELBESTANDSNR BONTRESLAG MARKSLAG HOGSTKLASSE. Prioritering av tette bestand i hogstklasse 4. Veksterlige bestand av furu i tidlig hogstklasse kan gjødsles dersom det ikke planlegges hogd før om lag år. Et bestand er et avgrenset skogareal med relativt ensartet hogstklasse , tresetting og bonitet.


De senere år har andelen av hogstklasse III økt i de fleste norske fylker. Dette har ført til ønsker om å finne kuberingsmetoder som er raske, og som samtidig er . I ungskogpleien har man fokus på å bedre vekstforholdene for fremtidstrærne dvs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg