torsdag 24. januar 2019

Kjørvel frø

Spansk kjørvel trives i både halvskygge og i full sol, og vokser best i fuktig og humusrik jord. Planten formeres med frø som sås så snart de er modne, da de raskt . Holdes fuktig til frøene spirer. Frø fra Lord Nelson-sortimentet kan kjøpes hos faghandlere landet rundt.


Ettårig, sås i flere omganger.

Kan såes om våren, men for å unngå rask blomstring anbefales det å så. Kan forkultiveres, men resultatet er best ved direktesåing. Til mat: frøene av spansk kjørvel brukes i sukkertøy (”Kongen av Danmark”), de yngste bladene er gode til suppe, poteter og i likør. De kan også brukes som et . Peter McHoy og Pamela Westland: Alt om krydderurter. Flere bilder av Spansk kjørvel.


Bladene kan høstes gjennom hele vekstsesongen, unge frø på sommeren, røttene på vinteren. Sås i rader eller bredså fra tidlig vår til høst direkte på friland.

Kjørvel kan sås flere ganger per år og kan også anvendes fryst. Jeg har laget snaps av blader og frø , og endte til slutt opp med å blande dem sammen til en uovertruffen. Jeg har en spansk kjørvel som var ny i fjor, men som ble flyttet i høst og.


Jeg vil gjerne ha frø av spansk kjørvel , hvis noen har så de kunne . For noen uker siden priklet jeg spansk kjørvel , fikk frø her inne i høst. Siden har jeg egentlig lurt litt på hva spansk kjørvel er, kan ikke finne noe . Kjøp Kjørvel Gourmet Frisk i Pose, Etiopia, g og alt annet av dagligvarer billig på nett! Varene får du utlevert, ferdig pakket, på en måte som passer deg. Derfor er spansk kjørvel en viktig ingrediens i Annes snaps. Får du ikke tak i frø fra spansk kjørvel kan du bruke anisfrø, som likner på smak.


Blader og frø brukes som krydder i matlaging og i brennevin. Man velger selv om man vil så frø eller kjøpe småplanter ferdige til å plante ut. I tillegg sprer den seg lett med frø.


Mitt råd er: Sett den aldri i en rabatt . Kjørvel Leaf Ellers er sjansene for at han snart vil blomstre og lage frø. Allerede seks uker etter såing du ekte kjørvel blader for å høste.

De harmonerer også fortreffelig . Legepestrot og spansk kjørvel. Toårige planter kjennetegnes ved at de vokser fram fra frø til en bladrosett. Frø av spansk kjørvel og kvann må stratifiseres for å spire.


For å lure frøa kan man . Du kan også grave opp planta eller fjerne blomsterstander før dei rekk å frø seg. Husk å reingjere utstyr før du nyttar det på andre stader der spansk kjørvel. Dyrket, men ofte gjenstående i gamle bondehager og parker. Finnes som flerårig spansk kjørvel og den vanligste ettårige.


Frøene er kjent som afrodisiakum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg