fredag 26. april 2019

Giftige stueplanter

Både småbarnsforeldre og andre kan ha nytte av å vite hvilke planter som er giftige. Nedenfor har vi listet opp noen av de giftige plantene vi oftest finner i norske . Noen stueplanter er giftige. Hos Giftinformasjonen opplever vi ofte at små barn har lekt med stueplanter , og kanskje spist noe av . De fleste planter er ikke dødelige, men en stor del av dem kan føre til ubehag og irritasjon hvis barnet spiser på dem.

Det beste er å unngå de giftige plantene i . Grønne planter er et hit i indretningen - men ikke for små skabninger. Hva gjør du når blomsten i vinduskarmen er borte og du innser at poden har spist den? Der findes en lang række giftige planter udover dem, der er angivet i denne artikel.


Er du usikker på, om den plante, dit barn eller du selv . Vanligvis deles giftige planter inn i to hovedgrupper: gifter som virker på hjertet eller nervesystemet, og irriterende stoffer. Det finnes mange giftige planter.

Her er de vanligste beskrevet. Vi viser deg hvilke planter og blomster som er giftige og som du burde holde unna kjæledyret ditt. Ifølge Giftinformasjonen er hele planten svært giftig og kan være dødlig ved høyt inntak. De fleste giftige stueplantene er for lengst borte fra butikkhyllene, men du trenger ikke spise deg mett på dem av den . Liste over giftige planter ute og inne. Barnet ditt har rester etter en plante i munnen og symptomer på forgiftning.


Jeg hadde satt pris på om dere også kunne fortelle meg om noen planter fra fiken -familien kan være giftige , samt om fredslilje kan være giftig. Om et barn får i seg giftige planter eller bær, kan symptomene være alt fra magesmerter og diaré, til mer alvorlige symptomer som blodtrykksfall . Vet du om disse er giftige eller trygge, om poden skulle være så oppfinnsom å spise dem? Sjekk din kunnskap om giftige stueplanter i testen.


Dette gir blemmer rundt munnen. Likevel bør risikofaktorene bli holdt i proporsjon. I enkelte tilfeller kan den giftige reaksjonen til planter være veldig mil mens i . Denne listen inneholder planter som er giftige for kaniner.


Selv om en plante ikke står på listen, betyr det ikke dermed at den ikke kan være skadelig.

Symptomer ved planteforgiftninger varierer fra plante til plante. Vi deler de giftige plantene i to grupper: 1. Irriterende planter som kan gi svie og . Vær derfor forsiktig med hvilke typer planter du har hjemme hvis du har en katt som liker å smake på blomster og blader. Plasser giftige planter på et sted der . Alle plantene på listen nedenfor kan være dødelige.


Selsnepe har ikke motgift. Under vises av totalt sider som befinner seg i denne kategorien. I denne brosjyren omtales et utvalg av giftige viltvoksende planter. Utvikling av symptomer vil alltid avhenge av mengde en har fått i. Barn elsker å ta på planter og blomster, men det er ikke alle som tenker på at planter er en . I dagens Norge hvor det meste som er i nærheten av skadelig skal merkes osv. Hvorfor merkes ikke giftige planter , som faktisk kan drepe på . Giftige planter finnes overalt i naturen og i hagen.


Her kan du få hjælp til identificering af planter , udseendet kan variere for de enkelte planter. Plantens virkning kan ses i Plantelisten​​.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg