mandag 29. april 2019

Innførsel av planter fra danmark

Hovedregelen er at alle planter som importeres skal være fulgt av et plantesunnhetssertifikat som dokumenterer at plantene er friske og uten . Du kan besøke planteskolen, sjekke om de har prekvalifisert seg . Du må også vere registrert som importør hos . Mange lar seg friste til å ta med eksotiske og spennende planter og frø fra utlandet. Sjekk hva du har lov til å ha med . Det kan være fristende å ta med seg planter , frukt og grønnsaker hjem fra.

Forbudet gjelder også naturlig nok også fra Sverige eller Danmark. De er særlig på jakt etter planter som folk skal plante ute på verandaen eller i hagen sin. Det finnes en rekker regler for innføring av blomster og planter til Norge.


Heller ikke Per Stenbock er klar over reglene for innførsel av planter. Vi har nogle lavendler, som er blevet store og flotte. Når vi er redd for potetene fra Sverige, så er det fordi EU har tillatt import fra land vi ikke tillater import fra, for eksempel Egypt.


Forut for innførsel av levende dyr- og plantearter omfattet av CITES til Norge, bør du undersøke . Import av levende dyr og planter regulert under annet regelverk.

Hageinteresserte ønsker ofte et større utvalg, og hagesenterne tenker ikke alltid på mangfoldet når de tar inn planter. Vi sakser fra Norsk Hageselskap sine nettsider. Innførsel og utførsel til og fra Svalbard. Mangler: innførsel Ber folk slutte med plantesmugling - Forskning. Selv om en plante ser frisk og fin ut, kan den ha med seg skadegjørere som kan.


Danmark og om utlendingers rett til å eie bolig i. For all annen import kreves plantesunnhetssertifikat, som igjen alltid skal. Det er reisendes plikt å sette seg inn i regelverket for innførsel , og. Bufret Forskrift for innførsel av planter og plantedeler m. Det er klare og strenge regler for innførsel av planter til Norge. At ulovlig innførsel har skadet norsk natur tidligere, er det ingen tvil om, ifølge . Du finner reglene for import av frø, planter og knoller på mattilsynet.


Spørsmålet mitt blir derfor: er det nødvendig med papirer, dvs. Her kan du læse om reglerne for privatpersoners indførsel af planter til Danmark. Jeg tror det er litt misforståelser ute å går når det gjelder import av planter.


Du MÅ ha sunnhetsertifikat. Under bestillingsprosedyren kommer det opp en side som sier at visse land har restriksjoner på import av akvarieplanter , og jeg blir bedt om å .

Aldersgrensen for innførsel av alkoholholdige drikkevarer og tobakk er år. Følgende frukt, bær, planter og plantedeler kan innføres til privat bruk uten . Mattilsynet, Avdeling Midt-Rogalan seksjon for planter og dyr. Import , innførsel , et lands forsyning med varer av fremmed.


Når det gjelder innførsel av akvariefisk til eget akvarium som. Fredriksen, med henvisning til forbudet innførsel av den slags om det. Visse planter som poteter, jordbærplanter , pæretrær og epletrær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg