mandag 1. april 2019

Tetting rundt røykrør

Hei, har byttet ovn, men bruker samme røykrør og røykrørinnføring i pipe. Men det er ikke helt tett rundt røret, og det bør det vel være? Sprekker og skjøter i ovner kan tettes med ovnskitt som herder til en ildfast masse. Røykrøret har en tendens til å løsne fra muren. Et frittstående ildsted knyttes til en skorstein med et røykrør.


Det legges mørtel i den ytterste delen av hullet hele veien rundt.

Før røykrøret monteres endelig i skorsteinen, må det tettes med glassbånd . Når røykrør -innføringen er fjernet, må det feies rent rundt hullet. De siste fugene på sidene og toppen tettes med mørtel. For større arbeider fylling rundt røkrør linming av hull benyttes ildfast tørr-mørtel). Hvis gammelt røkhull skal tettes må det benyttes et godkjent igjenmuringslokk. Har så vidt begynt å lage hull for nytt røykrør i pipe men pga dobbel leca og generell usikkerhet rundt hvordan arbeidet skulle gjennomføres ble . Hull etter røykrør i pipa.


Sementbasert tørrmørtel med høy. Når en ovn byttes ut, må hullet der røykrøret gikk inn i pipa tettes hvis det ikke passer til røykrøret på den nye ovnen.

Slik at det blir likt resten av veggen. For lite murverk rundt røykrøret. Svak tetting Den største aktørene på markedet for videoinspeksjon av piper i Oslo, er firmaet . Eventuelle gamle røykrør må fjernes. Tetting rundt pipa over tak har alltid vært et problem, og det løses best ved . Hvis peisovnen skal tilkobles en murskorstein benyttes bakutgangen eller et buet røykrør via topputgangen. Til Aduros peisovner anvendes det et rør med en . Pass på at det blir åpning til tilluftskanalen i peisovnen.


Det skal tettes rundt røykrør og feieluke med Icopal Flytende fiberpakning. Tøm askeskuffen og rengjør området rundt denne. Som regel må man fjerne brennplatene i ovnen for å komme til i røykrøret.


Sett på plass røykhullskakkel, og gjør ferdig montering og tetting rundt røykrøret. For å sikre god tetting mot. Mange steder kan dette være. Dersom det benyttes et uisolert røykrør skal. Rundt gjennomfø- ringen i taket er det en.


Dårlig tetting i gjennomgangen i taket kan gi fuktskader i. Hvis det er en leca-pipe bør du bore deg forsiktig inn så røykrøret ikke sprekker. Tette med pakning rundt røykrør , og fylle på med ildfast mørtel.

Kjeler, skorsteiner og røykrør. Branntetting av rørgjennomføringer 88- 93. Matten legges rundt kanalen og overlappen stiftes med.


For Octo eller seksjoner gå til side 9. Har ovn i både første og andre etasje. I forbindelse med noe oppussing har jeg tatt ut ovnen i andre etasje, og har bare tettet røykrøret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg