onsdag 17. april 2019

Så sommerblomster

Vi kan allerede nå tyvstarte sommeren inne, med å begynne å så frø av sommerblomster , krydderurter og grønnsaker. Her får du enkle tips til . Alt om planter, blomster , kjøkkenhage og utemøbler. Fem sikre sommerblomster du kan så direkte på vokseplassen.


Så sommerblomster ute selv! Det kan være dyrt å kjøpe sommerblomster, kjøp frø istedet og så ute selv.

Rakk du ikke å så inne tidligere i vår? Fortvil ikke, du har fortsatt god tid til å så mange forskjellige blomster og grønnsaker rett ut i hagen. Sommerblomster : Tidlig i april er det på tide å så tagetes, stemor, puslingkrave, løvemunn, lobelia, petunia, levkøy, ringblomst, kornblomst og . Det er tid for å bestille frø igjen.


Noen sommerblomster trenger lang forkultivering. Vil du have et flor af sommerblomster senere på sæsonen, så er det her i foråret, du skal i gang med at så. I Norge er den lyse og varme årstiden kort, rett og slett for kort for mange av de vanlige blomstene og grønnsakene vi vil dyrke.


Med lysere og varmere dager går vi endelig mot en ny hagesesong, og allerede nå kan du starte å så frø av urter, grønnsaker og blomster du kan glede deg . Noen sorter er lite glad i ompotting, eller har andre krav som gjør at de gjør seg aller best sådd direkte på friland.

Alle typer 1-årige valmuer er best å så på . Så skal det blomkarse i jorda. Frøene av disse skjønne, spiselige sommerblomstene er litt rynkete, og likner nærmest en liten valnøtt. Tyvstart på våren ved å så frø av sommerblomster , krydderurter og grønnsaker. Tipset er å så tynt, de fleste trenger ikke 1planter! Ikke begynn for tidlig – unngå strekk ved lang kultur inne.


Ved å så fra midten av mars til midt i april, vil utelyset hjelpe mot strekk i plantene. Kjøp frø og så sommerblomster og kryddervekster i vinduskarmen eller i drivhus i begynnelsen av april. Når nattefrosten gir seg, kan de plantes . Start forberedelsene allerede nå og så frøene som blir grønnsaker, sommerblomster og krydderurter til sommeren.


Visse blomster, deriblant sukkererter, ridderspore og kornblomst, gror best i kald jord og bør sås direkte utendørs tidlig i sesongen. Du bør også så blomster som . Dette er en måte å vinterså på som passer . Fortsetter du å så grønnsaker gjennom sommeren, kan du høste egendyrket. Blomster og grønnsaker som for-sås på sommeren, vokser fort. Nye grønne skudd over alt, og fargerike vårblomster lyser opp dagen.


Nyt den gryende vårsesongen! Samtidig er det viktig å huske å så ut de første blomstene.

Hun forteller at dersom man vil plante sommerblomster ute, er dette tiden å gjøre det på. Ifølge henne er begynnelsen av juni det aller seneste . Begynner du å så nå kan du glede deg over hjemmeproduserte blomster , urter og grønnsaker til sommeren. Staudene bruker lengere tid på etablering enn de travle sommerblomstene så her er det bare å . Jeg er så heldig at jeg jobber litt for Blomsterhagen på Abildsø for tiden.


Dersom man starter å så tidlig innendørs, kan du bli rikelig belønnet med. Start allerede nå, så vil du kunne glede deg over blomster og . De fleste sommerblomster kan man så direkte på friland fra sidst i april til et stykke ind i maj. Så frøene i let fugtig jord og helst på et tidspunkt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg