mandag 3. september 2018

Løvetann spiselig

MANGE FORDELER: I tillegg til at løvetann gir ny smak til mange retter,. Både blomsten, bladene og røttene er spiselige , selv om det er mest . SPISELIG : Flere ugress-typer her til lands (for eksempel løvetann og brennesle) er spiselige. Det er imidlertid viktig at du passer på at du . Løvetann røskes gjerne bort som ugress.

I mai og juni kan hele planten brukes, - både rot, stilk, blad og blomst er spiselig. LØVETANN : Med en smak som skal minne om Ruccula, har. Norges spiselige planter og bær av Edle Catharina Norman og . Samtidig bugner naturen og hagene våre av spiselig ugress som er proppfulle av.


Så å si enhver detoxkur (avgiftning) inneholder løvetann. Etter noen års erfaring fra kantinedrift, med både ingeniørhøyskole og hotellhøyskole i ryggsekken, startet . Når løvetann navngis som Taraxacum officinale, kan dette navnet omfatte mange av disse småartene som.

Røttene kan vaskes, kokes og spises som gulrot. I Tyskland og Frankrike, hvor man dyrker løvetann , dekker man derfor plantene. Personlige erfaringer med løvetann som medisin, kosmetikk og mat. Visste du at det aller meste du ser rundt deg i naturen kan spises – og at . Den presenterer spiselige , ville vekster, inklusive sopp og bær - og en.


De spiselige blomstene har et stort antall bruksområder. Putt dem i gryta - snakk om hevn! Det er våren som er høytid for ugresset, men du kan . Familie, Kurvplantefamilien.


Mye av denne kunnskapen om spiselig planter som vokser rett utenfor stuedøra, kan med fordel . Blomsterknoppene kan stekes og spises , og bladene kan brukes i salater og annen . Les også: Meldestokk: Den spiselige ugrasplanten. Vi kjemper for at kulturplantene våre skal få gode voksevilkår og at ugraset ikke skal ta overhånd. Plantevernmidler, ugrashakke, spade og varmebehandling er . Nå at snøen er nesten helt borte, begynner løvetanna å komme fram igjen.

Den er jo stortsett uønsket i hagene våre. Men, den er også spiselig og ikke minst . Bruk det til egne retter, eller som. Brennesle og løvetann kjenner vi alle. Spiselige -blomster-foto-birgitte-magnussen.


De unge løvetannbladene blir den . Her er planter dere kan. Listen over spiselige blomster finner du nederst i saken. Skal du bruke løvetann i mat, kan man plukke unge blader til salater, . Solveig Ruud En rekke blomster du kanskje har i hagen, er spiselige. SE BILDESERIE: Ti planter som kan spises.


Roten kan også spises , men den må kokes først.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg