fredag 15. mars 2019

Bievennlige blomster

Jeg har plukket ut tyve flotte blomster du kan så direkte ut i hagen og få. Velg bievennlige blomster. Humler er sammen med bier noen av de viktigste insektene vi har for bestøvning av blomster og planter. Med disse bievennlige staudene kan du hjelpe de viktige insektene. Anisisop: Blomstrer fra juli til frosten kommer, og liker seg i sola.


Oversikt over bievennlige planter.

Vi har tidligere skrevet et innlegg om hvordan man lager en bievennlig hage, med vekster som hjelper biene . Innkalling til årsmøte for . Bier og sommerfugler foretrekker enkle blomster. Dette fordi nektar og pollen ikke er skjult av en mengde . Title: Bie blomst brosjyre, Author: Nordic Garden, Name: Bie blomst brosjyre. Alle frø- og løksortene som er med i kolleksjonen er bievennlige ! Mange spør etter bievennlige blomster. Og da forteller vi at lavendel for eksempel er noe disse insektene liker og som .

Her finner du en oversikt over pollinatorvennlige planter. Amanda (14) velger kun bievennlige blomster. Forsker: – Lag bievennlige hager. Før var jeg ikke så opptatt av å ha bievennlige blomster , men nå velger jeg blomster som jeg synes er fine og samtidig vet at humlene liker.


Biene tiltrekkes av blomsternektar med høy konsentrasjon av sukker, og er spesielt interessert i hvite, gule og blå blomster. Les også: – Lag bievennlige hager. For å få blomster der humler og bier vil trives, kan du enten så frø , legge løk eller kjøpe ferdige blomster . For å gjøre det ekstra enkelt for deg å sette sammen en hage som blomstrer fra tidlig vår til sen høst, har de indikert hvilke planter som . Har du en hage eller en balkong?


Humla elsker lyng, lavendel, prestekrager, blomkarse . Mangler: bievennlige Slik får du bier og insekter til å trives i hagen - viivilla. Plant blomster som humler liker. Hage › Blomster og planter › Slik får du en levende og vakker hage Bufret 27.


Gjør hagen til en grønn oase med deilige summing fra insekter. Vi viser deg hvordan du gjør hagen bievennlig og samtidig . Bufret Innlegg om bievennlige blomster skrevet av elisabethuro. Han løfter opp gjerdet til gartneriet på Bygdø kongsgår geleider oss kjapt forbi rader med grønnsaker og bievennlige blomster , opp steintrappa og rett bort til . Det ropes et varsko på grunn av redusert humlebestand både nasjonalt og internasjonalt.

Vi forteller deg hva du kan gjøre for å . Slike tiltak er svært positive, men det er viktig at det er tilgang på bievennlige blomster overalt, i og med at individene har begrenset radius for . Nå som våren nærmer seg, så oppfordrer jeg alle til å plante bievennlige blomster og urter i sitt nærområde, og gi de små bestekompisene våre . Jeg vil nevne tre viktige tiltak: Å sette av litt plen til blomstereng, plante bievennlige blomster og unngå sprøytemidler i hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg