torsdag 7. mars 2019

Lindehekk vinter

HINDRER INNSYN: Er du redd for innsyn bør du sørge for en hekk som er. Det er kjedelig hvis to-tre planter i hekken dør i løpet av vinteren. Bøk er en veldig elegant hekk.


Den holder på bladene gjennom vinteren , men er ikke vintergrønn. Når våren kommer er det tid til å forberede hekken for hagesesongen Beskjæring av hekk Løvfellende hekk De fleste løvfellende hekker skal beskjæres utenom .

Lind (tilia cordata) karakteriseres av en bre eggformet krone, mørk gråbrun, furet bark og skudd i grønne og rødbrune farger. De 4-store bladene er grønne. I mars og april måned er det tid for å beskjære frukttrær, bærbusker, roser og en del busker og trær. Hvordan få en tett, høy, vakker hekk på null komma niks, undrer den utålmodige hageeier. En voksen lindehekk dekker en del om vinteren også siden greinene utgjør et ganske tett flettverk, men helt tett blir det naturligvis ikke.


Flere resultater fra forum. Hva slags hekk bør du velge? Barlind er vintergrønn og gir en tett hekk som er fin til klipping, men du kan.

Utover høsten og vinteren kan du høste kilovis med jordskokker. Dersom du ønsker å skjerme mot innsyn kan du plante hekk. Med sitt gulbrune høstløv holder den seg tett vinteren over. En kulderesistent hekk eller en som skal beskyttes (beskjæres) før vinteren ? Vintergrønn hekk eller ikke vintergrønn hekk ? Hvor høy vil du at hekken din skal . En fin hekk kan være en pryd i seg selv, og ikke bare en grensemarkering mot naboen. Men i likhet med de fleste gjerder må også hekken . Fine hjerteformede blader og frodig vekst.


Blir en tett og fin hekk på den høyden en vil ha den da den kan bli høy om en ønsker det. Blir tett som hekk og beholder bladene lenge utover vinteren sånn som bøk. Plantene har pålerøtter så røttene søker . Har grønne blader om sommeren, beholder bladene og blir kobberbrun om vinteren.


Bør klippes flere ganger gjennom . En vintergrønn hekk kan bidra til å redusere støyen fra en trafikkert gate,. Med hekkeplanter kan du ramme inn hagen eller dele den opp i seksjoner for å skjerme mot innsyn, eller for å skape ly eller et rolig hjørne.

Når du skal klippe hekken kommer an på hvilken hekk du har. Du kortar då inn årsskudda til den ønskte lengda. Hageboka mi tilrår skjering av hekk to gongar i året, vinter og sommar.


Tips til hekk rundt vår hage 9. Hjelp, hekken visner bort! Hekkeklipping: Klipper du hekken feil? Du ser det noen ganger om vinteren : En hekk som har gitt etter for snømengdene , slik at den ligger helt flatt ned mot bakken, og kanskje aldri . Hage › Gjerde › Hekk Bufret Lignende 2.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg