tirsdag 19. mars 2019

Når kan man gå på nysådd plen

Hvordan anlegge plen og oppnå et godt resultat. Dersom det er tørt kan du vanne, men det er heller ikke nødvendig da frøene holde. Når plenen har spirt og gresset her satt seg kan en gå over å plukke småstein som er . Som et alternativ eller i tillegg, kan man rake plenen med en jernrive - ofte.


Vil gå over med rive for å løse opp litt av overflaten. Har man det travelt kan man kjøpe ferdigplen på rull.

Jeg har forstått det slik at når man først vanner, så må man vanne skikkelig - vanner. GUIDE: En plen bør alltid kantes inn mot blomsterbed. Etter det skal gress- stråene gå inn i hvilemodus og forberede seg til vinteren. Når det nysådde gresset er kommet opp et par centimeter, kan du begynne å gi gjødsel. Når gresset er nysådd , får det konkurranse av ugress.


Kan det føre til problemer siden jeg har sådd i lett skråning? Unngår du å vanne, men lar naturen gå sin gang, vil du også få en gressplen. Når begynne på plenen for våren?

Spm om busker og nysådd plen innlegg 10. Vanning av nyanlagt plen innlegg 4. Flere resultater fra forum. Norske gressklippere går ganger rundt kloden i løpet av en vekstsesong.


Sandjevning kan utføres når som helst, men gjerne midt i sesongen, for da. Vanner du nysådd plen , lærer du frø og gress til ikke å klare seg selv. Når kan man gå på nysådd plen. Når det gjelder å legge ferdigplen oppe på en gammel plen , kan.


Mangler: nysådd Slik får du flott plen : Bygg. Følg vår plenguide steg for steg, og du kan snart vandre stolt på et grønt teppe. Når du har strødd ut en fin og jevn mengde med gressfrø, kan du godt.


Av samme årsaker kan du også anlegge plen tidlig vår. Gå deretter over og finplaner, overflaten bør være så jevn som mulig, ingen dumper. Nysådd plen trenger jevn fuktighet for å spire og etablere seg.


En god jernrive er et viktig redskap når du skal så plen. Da får man gjødsel ned i bakken og får bedre effekt av det, sier Repstad. Men gjødsel er absolutt nødvendig for å få en fin plen som skal kunne stå imot tørke, sykdommer,.

Til tross for at en plen kan svis helt ned i en tørkeperiode, så blir gresset grønt igjen når det kommer regn. En nysådd plen vannes om formiddagen. Den perfekte plen kommer ikke av seg selv, men krever en innsats av deg. Her får du Felleskjøpets guide for korrekt forarbeid og såing, slik at ditt gress blir. Når du skal finrake, pass på at plenen får fall slik at vann ikke blir stående . Stefaren min mener at siden han har sådd plenen kan man ikke gå på den.


Martinshage: Innlegg: 1: Registrert: Fre Apr . Kalksalpeter etter fullgjødsel 10. Når man har sådd plen vil det som regel også komme opp endel ugress i starten. Det viktig å bearbeide jorda slik at den er klargjort før du går i gang med såing av plen.


Når jorda ikke lenger har ugress, steiner og greiner, må du se på jordkvaliteten. Husk å vanne den nysådde plenen godt, men pass også på at du vanner . Men plenen trenger et visst grunnlag for å trives. Når jorden er på plass, finplaneres den, gjerne med en jernrive.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg