tirsdag 5. mars 2019

Høner i tettbygd strøk

Hane som galer og høner som klukker egger til dårlig naboforhold. Mattilsynet mottok naboklage på frittgående høner på Vinderen. Spørsmålet jeg stiller, er om det er greit å ha høns i et tettbygd strøk. Følger du reglene, har du lov til å ha høner midt i byen.


Norsk Rasefjærfeforbun sier hønsehold i tettbygde strøk ikke er . Hvordan er dette med å ha høner i et boligfelt?

Finnes det noen regler for hold av høns i tettbygd strøk ? For noen måneder siden anskaffet en nabo flere høns og EN HANE. Hjemmel: Fastsatt av Landbruksdepartementet (nå Landbruks- og matdepartementet) 12. Hønene og hanene er av ren rase og Frotvedt har innkassert premier med. Det er greit at noen har fjærkre som hobby, men dette er et tettbygd strøk og lukt og . Vi har nylig kjøpt hus og flyttet, til et villastrøk.


Det viser seg at nærmeste nabo har høns. Det er ikke typisk for dette villastrøket, men er jo koselig .

Vi bor i et boligområde der det er ganske romslig mellom husene, og vi har ganske store tomter. Da vi flyttet hit hadde den ene naboen 3-4 . Det finnes mange gode og morsomme håndbøker om høner og hønsestell og. Bor du i Oslo eller i tettbygd strøk må du undersøke hvilke regler som gjelder der. Da jeg var liten hadde venninna mi høns og . Jeg har noen dvergsilker i hagen, i tettbygd strøk. I vår familie har vi funnet tre gode grunner til å ha høner : - Barna synes det er kjekt med dyr - Far synes det er viktig at vi vet hvor maten kommer . Kommuneoverlege Kristine Asmervik har svart den plagede naboen og klargjort at det ikke foreligger noen forbud om å ha høns i boligfelt.


Bor du i tettbygd strøk , kan du skåne naboene dine ved å la være å ha hane. Vi deler egne og andres praksis og erfaringer med høner og bokashi i hagen. Hønsehold for by og tettbygde strøk : et strålende konsept!


Man behøver ikke gård for å ha frittgående høner. Stadig flere holder høner i urbane strøk , skaffer seg drivhus og bigårder. Retningslinjene omfatter alle vanlige kjæledyr som katt, hun høns , . KILDE TIL BRÅK: Støyende fjærkre gjør livet surt for naboer i et tettbebygd strøk i Skedsmo.


Bufret Innlegg om høner skrevet av M Schulze. Hundeeiere gir blaffen i båndtvangen når de skal opp til Pyttane. Familien Mundal er lei av hunder som gjør fra seg i hagen og angriper dyrene .

Jeg synes - av hensyn til naboer og seg selv - at man skal droppe hane når man har høns i tettbygd strøk. Man kan heller enten kjøpe . Du trenger ikke bo på landet eller ha stor hage for å ha høner. Da skal det gå fint å ha høns i tettbebygd strøk. Lignende Indremisjonens grevlinger til stor plage for naboer. Grevling kverket høner på.


Fangsten bør bare skje med levendefeller. Det forekommer at grevlingen dreper små husdyr, som høner , katter, marsvin. Men husk at det er forbudt å bruke skytevåpen i tettbygde strøk. Nå har jeg fått fem høner i hagen!


Det går greit selv i tettbygd strøk. AM - replies retweets likes. Leif Bognøy på Radøy er forman i Hordaland Hobbyfjærkreklubb.


Han sier det slett ikke er uvanlig at reven tar høns også i tettbygde strøk. Til og med i tettbygde strøk. Selv vokste jeg opp på Jeløy under krigen, med gris og høner i hagen, katter i nabolaget og utedo hvor det til tider .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg