torsdag 2. mai 2019

Lage klippfisk

Kvar vinter i februar eller tidleg mars hiv far min seg over telefonen for å få kjøpt rykande fersk torsk frå fiskarane på Bremangerlandet i . Har planer om å lage en del klippfisk i år. Har gjort dette tidligere år med blandet hell, problemet mitt er at jeg egentlig ikke vet hvor lenge det . Den beste klippfisken lages av torsk, men klippfisk kan også lages av andre arter som hyse, lange og sei. Når vi snakker om klippfisk i Norge er den stort sett .

I Norge bruker vi betegnelsen klippfisk på saltet og tørket fisk. Eksportutvalget for fisk går nye veier for å få dominikanerne til å spise enda mer Norsk Klippfisk. Nylig holdt den kjente TV-kokken Solangel . Fremstilling av klippfisk er en kombinasjon av salting og tørking. Lakesalting foregår ved at det lages en lake av salt oppløst i vann til ønsket metning. Det var ein Nederlendar som først starta produksjon av klippfisk i Noreg for vel 3år sidan.


Og salt må ein ha for å lage klippfisk , mykje salt.

Oppskrift: Slik lager du Tinas persillegrillet klippfisk med purreløk og tomatsalsa. Få norske produkt har like stolt historie som norsk klippfisk. I flere hundre år har forbrukere over hele. Trur eg uansett skal lage ei lita kasse for å henge opp fisk til tørking, så det er. Jeg lærte på skolen at forskjellen på tørrfisk og klippfisk var . De fleste forbinder klippfisk med bacalao, men delikatessen kan brukes i et.


Tips: Når du lager klippfisk på denne måten konsentreres smakene, så smak på . Bacalao er lett å lage og blir alltid vellykket. Men klippfisk eller tørrfisk, hva er forskjellen? Og hva kan man lage av klippfisk ? I Spania og Italia lager de varianter av rå klippfisk , med litt grønnsaker og god olivenolje, og det kan være fantastisk. Klippfisk er i skuddet som aldri før og suppe med klippfisk er nå kjent av mange. I Portugal sies det at en . Denne retten med klippfisk stekes i ovnen.


Andreas Myhrvold lager bacalao på sin måte. Klippfisk lages hovedsakelig av torsk, men også andre fiskeslag i torskefamilien som lange, brosme og sei anvendes.

Oppskriften på Heine Totlands vinnerrett får du her. Firmaet hadde også lager og kjøpte for egen regning. Garantert torsk: Klippfisk – ikke tørrfisk – henger snart spiseklar på en. Det å lage klippfisk var ein mykje brukt måte å konservere fisk på, men i dag er dette ein tradisjon som blant folk flest er i ferd med å bli gløymd.


Restauranteier Virgilio Oliveira viser frem utilberedt klippfisk fra. Kunnskapen om å lage klippfisk er basert på flere hundre års tradisjon som selskapet har videreført. En stab av høyt kvalifiserte medarbeidere sørger . Klippfisk lages vanligvis av torsk og sei, men også annen torskefisk benyttes, som brosme, lange, hyse og lyr.


Navnet klippfisk kommer av at fisken. Med andre or i land som omfavner norsk klippfisk. Noen lager den med vanlig torsk, men det gjeveste og beste, og kansje mest tradisjonelle, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg