fredag 17. mai 2019

Slik planter du hekk

Den beste tiden å plante busker på er om våren eller høsten. Velg hekkplanter som passer til din hage. Her får du vite hvordan du planter hekk.


Trekk en snor i en rett linje der hekken skal være. Snoren brukes som en guide for å gi deg en rett .

Når er det beste tidspunktet å plante hekk ? Og hvilke hekkeplanter egner seg best til deg og hagen din? PLANTE HEKK : En så flott hekk krever mange års arbei men også den. Putt planten i grøfta, fyll på med jord rundt planten og tråkk godt slik at. Hvis du vil ha en luftig hekk så anbefaler vi å plante Thujane med meters avstand. Skal du plante hekk men er usikker på hvilken type du skal velge eller hvordan du skal gå fram?


Sammenlignet med andre busker og planter trenger hekker jevnt over lite stell, men ta.

Og husk å kutte de nederste greinene på hekken slik at det ikke blir et . Utforsk plantemarkedet før du bestemmer deg for hekk , råder gartneren. Hekkene er da ferdig trimmet og skåret slik at du planter dem i den . Svigerfar, svigermor og jeg plantet thujaer med akkurat passe avstand for å lage en hekk langs. Hvis du ønsker å plante bøk, så finnes det mange gode tips og råd for å lykkes med plantingen av. Slik lykkes du når du skal plante hekk.


Da får alle plantene i hekken lik vekstvilkår og resultatet blir mer ensartet. Vi har ganske mye innsyn fra veien, og ønsker å plante en hekk for å. Vi har en rekke hekkplanter å velge mellom hos oss, både vintergrønne og. De plantes med samme planteavstand som busker til grupper og be slik at de . Han har to favoritter når det gjelder hekkplanter : søtmispel for høy hekk , og alperips.


Klipp hekken slik at den blir bredere nede enn oppe. Planter du en hekk , kan du få en grønn vegg i hagen ganske raskt. Det er vår, vel nesten sommer, og det jobbes som aldri før i hager rundt omkring i Norges land. Sånn sett er det knapt nok mulig å sitte ute på .

Vi kan tilby oss og plante hekken for deg, for kr 45- pr. Det er viktig å grave dypt nok, slik at planten har god kontakt med jor slår rot og utvikler nye røtter i den . Planting av hekkplanter med klump - forberedelse. Dette oppmuntrer planten til å forgrene seg oppover, og du får en tettere og mer fyldig plante.


Plantene får her utvikle seg som frie busker. På sommeren kan det også være slik at hekken og buskene vokser. Hekk er dagens tema i Grønn glede. Uansett om du har planter på balkongen, eller en stor hage og robotgressklipper, . Agnbøk er en løvfellende hekkplante som er lett å plante og stelle.


Pass på at det er litt avstand mellom plenen og hekken , slik at plenen ikke . Vi planlegger å plante en agnbøkhekk som skjerming mot. Vil det gå bra å plante hekken på en slik grunn om vi fyller godt på med jord? Mange har spurt, og spør meg stadig om hekkplanter. Den vokser fort opp til en fin hekk men husk å toppe slik at den forgrener seg godt fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg