onsdag 22. mai 2019

Hvordan lage insekthotell

Hvordan kan jeg vite at gjester har besøkt hotellet? Jeg har lenge vært opptatt av å ha en insektvennlig hage. Og velger helst planter som er nyttige for de små.


Lavendel er et godt eksempel på . Få inspirasjon til å lage ditt eget insekthotell ! Vi har fått gjester i hotellet vårt!

Så hvorfor ikke lage et insekthotell til dem, der de kan legge eggene sine og overvintre til neste år! Se hvordan jeg gjorde det! Mange av dykk har kanskje vore på ferie og budd på hotell, men visste de at insekt også kan trenge eit hotellrom i ny og ne? En sag, en hammer, en vinkel og spiker. En drill med utskiftbare bor til å lage et . Med et insekthotell i hagen går pollineringen lettere, og du bidrar til bevaring.


Insektene tar med seg litt leire inn i hulrommet, og lager en celle . Størrelsen på rammen bestemmer du selv, alt etter hvor stort insekthotell du vil lage.

Hotellet på bildene her er 80×1cm. Den unge dronningen er født med et indre bilde av hvordan en god humlebolig skal se. Natur og Fritids side for salg av reirmateriale, humlekasser og insekthotell. Entomolog Lars Ove Hansen viser hvordan man kan lage et hotell med. Så flott insekthotell , og så morsomt det er å lage noe sammen med ungene!


Insekthotell er en kunstig skapt bolig for hullrugere i insektverdenen. Som hakkespettene er det også en rekke insekter som lager hull i trær, blant annet . Vil du lage eit større hotell kan du bygge utan bakplate eller erstatte denne med hønsenetting og bruke breiare plankar til ramme. Då kan insekta krype eller fly . Fuglebad og -bar Fôre fugler riktig Lage fettfôr selv Byggeveiledning: Fôrhus . Ved å lage dette insekthuset har vi fått en bedre forståelse for hvordan disse små dyrene. På Naturhistorisk museum i Oslo har de etablert insekthotell i hagen. Materiale er et medium som humlene kan lage sine bol og legge egg i. Både, guløye, marihøner og enslige bier har det med å bruke slike.


Mange insektarter er nå truede arter av mange grunner. Vi må hjelpe til - og det kan vi gjøre ved å bygge. Biene går inn i hullene og lager celler av voks som de legger pollen i.

Sett deg inn i hvordan du kan skjøtte kulturlandskap eller veikanter rundt . Bier og humler, hva skulle vi vel gjort uten dem? I boka vil du finne oppskrifter og maler for hvordan du kan lage helt. Vis lager totalt i din lokale butikk:. Les mer om Rustas bruk av cookies og hvordan du kan håndtere dem her.


Så startet arbeidet med å lage bitte små hotellrom. Har du lyst å bygge et biehus selv, men er usikker på hva du skal gjøre? Her viser vi hvordan du kan lage biehus ved hjelp av ting du har liggende.


Vårt Insekt hotell tilbyr en rekke nyttige insekter et sted for både for hvile og. Det er ikke vanskelig å lage et flott insekthotell. Og i selve boka finner du masser av informasjon om hvordan du kan skape en insektvennlig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg