tirsdag 14. mai 2019

Når får mus unger

Hvert kull består vanligvis av fire til syv unger , noen ganger flere. Når husmus bygger bol innendørs, er det i vegger, under gulv eller kasser, inne i møbler - hvor som . Ynglingen foregår i løpet av sommerhalvåret (fra ca. mars til oktober). Vanlig levealder er 2-måneder for liten skogmus. Husmus ( Mus musculus) er en art i slekten Mus.


Husmus som lever ute i det fri, får gjerne tre-fire kull pr.

Vanlig kullstørrelse er fem-åtte unger , men opptil tolv er registrert hos ville individer. Bufret Lignende Finn fakta og informasjon om vanlige arter av mus i Norge som husmus, skogmus ,. En mus blir kjønnsmoden etter 5–uker, kan få opp til unger i kullet, og kan få. MEN FÅR MYE GJORT PÅ DET ÅRET.


Når du har et problem, kan gift settes ut i åtestasjoner, der rotter og mus kommer seg inn og spiser. Mus i huset er svært vanlig om høsten og vinteren. Under gunstige forhold med trygghet og nok tilgang på føde kan husmusa få unger hele året.


På landet bliver de fleste mus født i perioden mellem marts og oktober, hvor det er mest. Når reden først er bygget, vil musen bruge den til mange kuld unger.

Kommunikation: Når mus kommunikerer med hinanden, bruger de ultralyd. MUS : Alle barn er svært opptatt av den lille musa som piler rundt, utforsker og koser seg med flokken sin. Bare en mus , er en enslig mus.


Tennene er skarpe, og slipes kontinuerlig mot hverandre når dyret. Drektighetstiden er uker, og kullstørrelsen er på 4-unger , men helt opp mot unger pr kull er. Mating av fugler utendørs kan også medføre at gnagere får tilgang . Liten skogmus kan spise på all slags mat og dyrefôr de får tilgang til. Mus Alle tamme mus stammer fra viltformen av husmusa, en art som opprinnelig hører hjemme i Asia.


Den går drektig i – dager, og får ca unger. Får man besøg af mus inden døre, kan der som regel være tale om to arter:. Husmus inde i bygninger kan formere sig hele året rundt med 4-unger i hvert af.


Får den hodet inn, kommer også kroppen gjennom. Når temperaturen synker ute, trekker musene inn. Bruker du gift, er det viktig at du forsikrer deg om at ikke barn eller husdyr kan få tilgang til giften. Du er ansvarlig for at musene dine får forsvarlig stell, også når du er bortreist.


Det er først når mus har etablert seg inne i huset at folk flest går i gang med å. Det er svært viktig at barn , kjæledyr og husdyr ikke får tak i muse- og rottegift, . Så fort du får mus i huset, er det ingen tid å miste i musejakten.

Når musen er fem til seks uker gammel, er hun kjønnsmoden og klar til å føre. Et vanlig kull består av fire til sju unger , men kan godt være dobbelt så stort. Husmusa er ei typisk langhalemus , med lang hale, store øyne og store ører. Snuten er spiss med lange værhår. Hale og ører er så godt som . Bufret Er ho ute er paringstida frå april til oktober.


Dei opnar augo etter dagar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg