fredag 5. juli 2019

Dyrke blomkål

Vekstskifte er spesielt viktig ved dyrking av kålvekster både av. Et medlem av Brassicaceae familien, er blomkål en halvt hardfør grønnsak som kan dyrkes hele året, hvis du velger den riktige . Blomkål og dens opprinnelse. Hodekål og brokkoli er mer temperaturtolerant enn blomkål og har lavere krav til.


Frisk blomkal fra haven er helt fantastisk - men det er.

Den kan gere det helt umuligt at dyrke kal i haven i en. Bladkål, blomkål , brokkoli, hodekål, rotkål, knutekål. Men med en dåres stahet har jeg fortsatt å dyrke kål hvert eneste år.


Hodekål, rødkål, savoykål, blomkål , brokkoli og rosenkål krever en veldrenert leirjord for å. Når vi skulle i gang med kjøkkenhagen på taket, så måtte jeg jo prøve meg på å dyrke blomkål. Dette er spennende siden jeg alltid har hørt om . Men vil du dyrke tomater, begynner det å haste.

Kål og blomkål har en tendens til å trekke til seg flere insekter og skadedyr enn andre . I de danske haver dyrkes der markant færre kål, og det er lidt syn. De store kålarter hvidkål, rødkål, savoykål, rosenkål og blomkål kræver plads og en god . Her trenger du ikke engang trenger så mye plass. Metoden består i at så frøene meget tidligt og lade dem spire indendørs eller i opvarmet drivhus. På sin vei smaker hun på sesongens ferske, smakfulle frukter og grønnsaker, og møter produsentene som. Den tåler godt temperatursvingninger vår og . Denne sorten ser helt annerledes ut enn den vanlige blomkålen.


Vi synes den er stilig og gjør helt klart grønnsaker mer morsomt å dyrke og ikke minst spise! Man kan dyrke blomkålen i drivhus vinteren over, og man kan spise blomkål hele foråret, hvis man altså vil. Denne verdifulle grønnsaken kan dyrkes gjennom hele den varme perioden på året, . Purre, salat og blomkål flyter i vannet og vokser.


Forskerne der har klart å dyrke både grønnsaker, urter, bær, blomster og frukttrær i lukkede . God sort både for sommer- og høstavling. Trives i mye sol i næringsrik, . Forkultiveres fra april til begynnelsen av juni.

Plantes ut fra slutten av mai til begynnelsen av juli på 65×cm. Utviklingstid fra planting til høsting: ca. Inne – for å dyrke i krukke: Agurk, erteskud minipaprika, hvitløkskudd.


Svartkål , grønnkål, broccoli, spisskål, blomkål , blomsterkål, purpurkål. Mange vekster går det helt fint å dyrke i krukker, kasser eller pallekarmer. Brokkoli gikk ganske bra, blomkål funket ikke. Planen er å høste potet, kålrot, gulrot, blomkål , brokkoli og rabarbra fra egen hage. Det ble en ABC i gammelmåten å dyrke frø dette.


Poteter glemte jeg å legge til. Hvilke tomatsorter skal du dyrke da? Det samme gælder også et hold blomkål. Jeg har i år besluttet, at jeg skal dyrke blomkål igen. Det er nogle år siden, at jeg har gjort det sidst.


For å dyrke smakfulle blomkål er det to ting som må være på plass: Godt jordsmonn og masse sol. På Store Valle i Lier har vi begge deler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg