mandag 1. juli 2019

Revolusjon

Revolusjon er en betegnelse på en endringsprosess som er grunnleggende og foregår i løpet av meget kort tid. Uttrykket brukes særlig om . Revolusjon (fra latin revolutio, ”omveltning”) er et begrep som betegner vesentlig forandring og som brukes i mange ulike sammenhenger. I en sosialistisk revolusjon , som denne artikkelen skal . En revolusjon er en grunnleggende samfunnsendring med støtte fra flertallet av folket.

Lenin grep sjansen da den kom. Selv om han ledet et mindre parti da den russiske revolusjon brøt ut, var det han som tok over makten i det enorme Russland. De siste ukene har vi hørt mye om demonstrasjoner i Egypt og Tunisia fordi innbyggerne der ikke var fornøyde med lederne sine.


Besvarelsene bør ha et grep om hva revolusjonen kan sies å være: avskaffelsen av monarkiet, en konstitusjonell forfatning, eventuelt også en sterk svekkelse av . Fire skuespillere lager revolusjon mot kapitalismen på Amfiscenen. Det vekker neppe publikum til kamp, men er likevel dypt underholdende . Han er en rebell i skandinavisk teater.

Nå vil Christian Lollike mane til revolusjon fra Nationaltheatrets scene. Før revolusjonen hadde kongen i Frankrike nesten all makt. Han kunne bestemme nesten alt i Frankrike alene. Vi sier at kongen var eneveldig. Dette var i høyeste grad et statskupp og den virkelige starten på den franske revolusjon , for tredjestanden erklærte seg overordnet kongen og for å representere . Den Franske revolusjon var en periode med radikale sosiale, politiske og økonomiske omveltninger i Frankrike som fikk ringvirkninger for hele Europa.


Den russiske revolusjonen fikk betydning for og i norsk presse på mange måter. Forholdet til Sovjetunionen preget utviklingen av norsk politikk, fagbevegelsen, . Arrangementsserien bærer preg av en uvilje mot å fokusere på ofrene for revolusjonen , sier Fredrik Mellem. Det er vel den ideologiske oppblomstringen man så ja. Den franske revolusjon var en idémyldring som kom å sette preg på den ideologiske utviklingen helt frem.


Bruk nettressursen under og svar på spørsmålene. Frankrike, et solid enevelde og selve symbolet på stabilitet og tradisjon, var plutselig i fullstendig . Det viktigste punktet i revolusjonen var at alle mennesker . I nabolandet Sverige hamret revolusjonen på døra denne vinteren og våren.

Europa var inne i sitt fjerde år med krig. Broderfolket opplevde ren . Filosofiprofessor Jon Hellesnes holdt et engasjerende foredrag om farlig norsk NATO-servilitet. Les mer: Lovende oppstartsmobilisering mot . Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet . Forandring, som har eller får stor betydning for samfunnet.


I dag er det 1år siden den russiske revolusjonen og bolsjevikenes maktovertakelse. Det forandret verdenshistorien for alltid. En ny industriell revolusjon er i gang. Norske bedrifter må tilføres mer kunnskap for å hevde seg i den internasjonale konkurransen, utfordrer .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg