tirsdag 30. juli 2019

Dyrke koriander inne

Koriander er lett å dyrke , og sås på friland i mai. Den kan dyrkes i vanlig, nokså kalk- og næringsrik hagejord på et solrikt og varmt voksested. Norge kan by på utfordringer, men det finnes enkelte ting du kan gjøre for å gi planten best mulige forhold.


Her er noen tips til spiselige vekster som er enkle å dyrke innendørs. Du kan både forkultivere koriander innendørs , og du kan plante den direkte i plantekasse eller på friland.

Hvis du ønsker å skape gode . Egne krydder er både enkelt og dyrke , godt til maten og supernyttig. Dyrk selv, både inne og ute. Jeg skrev nylig om kloning av basilikum, men det fungerte dårlig å dyrke koriander på samme måte. Det kom en liten rot på den ene stilken jeg satte i vann, men . Her er forslag til lette urter å dyrke inne og ute, Det finnes selvsagt.


Disse grønnsakene kan nemlig dyrkes igjen og igjen!

Dill og koriander er urter som ikke kommer opp igjen etter de er brukt. Flerårige urter anbefales å plante ut, fordi de trives best ute i naturen. PLANT UTE ALLEREDE NÅ: Sukkererter, spinat, ruccula, koriander og. Denne squashen kan startes inne i begynnelsen av mai, en måned . Fra Jekka Mcvicar frøserie for dyrking av urter. Såtid: April - juni, kan dyrkes hele året som bladplante under lys inne.


Et tips for dem som vil dyrke koriander er å kjøpe frø i innvandrerbutikker, for 10- 1- kr får man en stor pose. Frøene bruker jeg både til å få . Det vil nemlig gjøre det lettere å dyrke innendørs hele året. Her er hageekspertens råd for hvordan du kan dyrke urter i vinduskarmen - og får butikkkjøpte urter til å overleve og trives. Merk at de fleste planter innendørs ikke liker å få for mye plass ved omplanting. Sett fart på våren og start dyrking av dine egne favoritturter og grønnsaker i. Men har hatt problemer med å dyrke den her på kjølige og regnfulle vestlandet.


Så kvifor ikkje prøve med koriander inne - garantert utan regn. Tingen er at jeg bor i en leilighet og må gjøre det inne.

Du trenger ikke lese så mye eller ha grønne fingre for å bli hjemmegartner. Søk etter koriander fro confetti coriandrum sativum returnerte treff. Dette er en oversikt over hva jeg skal dyrke i kjøkkenhagen i år og følge. Har du ikke lyst eller mulighet for å så inne i februar og mars fordi du . Dill er lett å så rett i bedet, men du kan også dyrke det inne og . Skal bare dyrke inne , ikke plante noe ut. Har hort at en kan spire korianderfro fra innvandrerbutikker.


Jeg har druer i store potter inne om vinteren,. Basilikum, koriander , og salat. Så innendørs hele året, og høst etter hvert. Under den mørkeste tiden på året kan plantene ha godt av litt ekstra belysning.


Litt eksotisk kanskje: Aloe vera er ingen norsk plante , men kan dyrkes innendørs , og har mange gode egenskaper. Legemiddel eller ikke, her er det egen . Slik holder du liv i basilikum, dill og koriander. Det aller beste er å plante urtene om til større krukker, da kan de vare hele sommeren.


Det skal visst være både enkelt og gøy å dyrke frem eget spiselig. Du kan så inne hele året, men fordi de fleste spirer etter hvert skal settes ut, er det smart å så på våren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg