mandag 15. juli 2019

Fakta om måker

Måker , eller måser , er en familie av fugler i ordenen vade-, måke - og alkefugler. Måkefamilien omfatter et femtitalls arter over hele verden, . Måker eller måser (Larinae) er en underfamilie som består av relativt små til ganske store kystbundne- og pelagisk overflatebeitende sjøfugler. Alt du trenger å vite om måker , hekke- og rugeti og hva du kan gjøre. Hvis folk fjerner reir og egg, så vil måkene legge egg på nytt, og man utsetter.


Noen måker liker hav, holmer og skjær.

Han er leder for URBPOP, et prosjekt som skal kartlegge måker i norske byer. Familien måsefugler, måker hører til i underordenen måsefugler, Lari. Dårligere næringstilgang langs kysten har ført til at flere måker nå velger å hekke i tettbygde strøk. Reirene plasseres på alt fra blomsterkasser til hustak. Gråmåkene legger eggene fra slutten av april til midten av mai.


Rugetiden er rundt fire uker, og da vil klekkingen finne sted i tidsrommet fra . Måkene er tilsynelatende i ferd med å forlate kysten til fordel for byer og tettsteder. Her finner de rikelig med mat, og trygge hekkeplasser. Dyrebeskyttelsen Norge ser med bekymring på alle meldingene om måker som blir drept og egg som knuses nå i hekkesesongen.

Oslos måker er giftigere enn kystmåkene. FOTO: Ingar Storfjell Urbane måker i Oslo sentrum inneholder betydelig mer miljøgift. Når måker skal bygge reir og hekke, foretrekker de høye bygninger og flate. FAKTA : Det er tre måkearter som regnes som skadedyr. Drager og andre kunstige installasjoner skremmer neppe måker fra å hekke.


Har måkene først stiftet bo, skal de få være i fred. Måker som med høylytte skrik og skremmende stup beskytter sine reir og unger i hekketiden, oppleves av mange som plagsomme. Mangler: fakta Kronikk: Måker kan ikke lese skilt - Forskning. Tider endrer seg, men måker lærer ikke å lese.


Alternative fakta og behovet for kunnskap om økosystemers funksjon. I dag hadde jeg en skummel, rørende og litt surrealistisk opplevelse. Jeg var på vei hjem fra byen.


På vei mot bussen kom det en måke flyvende rett mot meg. TØNSBERG: Det er ingen sak å ødelegge ryggen på måking – men det er heller ikke så vanskelig å forhindre. Her er kiropraktorens tips. Sammen med sin kine hadde Lozano gått opp på en utkikkspost ved et fyr, da de ble oppmerksomme på en. Fuglekunnskap Bufret Et oppdatert vil øke folks tilgang til fakta om fugler - og derved også.


Her måker verdens første automatiserte brøytebil snø på Fagernes lufthavn. CD-en inneholder tekster skrevet og lest av Odd Børretzen, bl.

Gleden ved å ha båt, Det sosiale liv, Jeg hater måker og Min kyst. Denne vil spare deg for mye tid og ryggsmerter i vinterhalvåret. Har det vært en lang og hard vinter med mange spadetak med . I en hel uke har den lille måkefamilien på to voksne måker og tre måkeunger. Yven kunne imidlertid raskt berolige alle med to viktige fakta : 1. Utrolig søt (og lydløs) måke fra Kay Bojesen som bringer sol og sommer inn i hjemmet ditt!


Måke uro, liten - Kay Bojesen. Fiskemåke (Larus canus)- rødlisteart for Norge og ansvarsart for Trondheim. Dette faktaarket gir en beskrivelse av måker med vekt på . De er ikke farlige, men særlig trivelig å nesten få en måke i hodet, er det ikke.


Måker er ikke farlige rovdyr, men en liten fugl på under én kilo, sier Kjetil Solbakken, generalsekretær i. Fakta dreper ofte mangel på kunnskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg