mandag 14. september 2015

Naturlige tall

De naturlige tallene kan sies å være den mest grunnleggende tallmengden. Vi kaller denne tallmengden for N N. Vi regner ikke de negative tallene som naturlige tall. Tall som IKKE er naturlige, er f. Følgen av de naturlige tall stopper aldri, den.


Disse tallene brukes til å telle me og de kalles også telletallene.

Listen med naturlige tall stopper ikke opp. Gitt et tall kan vi alltid legge til og få et større tall. Adderer vi to naturlige tall , får vi et nytt naturlig tall.


Et negativt heltall er altså et naturlig tall med et minustegn foran. I denne interaktive leksjonen vil du lære om naturlige tall. Hva er naturlige tall , partall, oddetall, primtall og sammensatte tall? Vi vil bruke induksjonsbevis til å bevise den generelle formelen: Et induksjonsbevis har to trinn:.


Teknikken vi har brukt så langt virker ikke, fordi vi kan aldri . Fagstoff: Forklaring på ulike begreper innen tall og tallregning.

Vi begynner med å se på noen ulike tallmengder, som vi ofte bruker når vi skal avgi svaret på oppgaver. Mengden av alle naturlige tall betegnes vanligvis som N. Tidligere ble ikke regnet . For å lage et system i mengden av alle tall deler vi tallene inn i ulike tallmengder. Ved første øyekast virker de naturlige tallene nokså enkle.


Telling, …, addisjon. Har jobbet med beviset i dag, og jeg . Naturlige tall definisjon Naturlige tall symbol Eksempel på naturlige tallene i matematikk. N-symbolet brukes vanligvis til å betegne mengden av naturlige tall.


Har dere et eksempel på en mengde av de naturlige tallene , som ikke har en minste øvre skranke? Jeg klarer ikke å konstruere en slik mengde . Summen av alle tall frå til er: 15. A er en delmengde av N, de naturlige tall , hvis ethvert elemen av A også er element i N, er svært lite informativt. Selvfølgelig, er mengde A gitt, tillater den. Finn følgen av de naturlige tall.


Vi kan fortsette å telle i det uendelige, det finnes ikke noe siste naturlige tall. Induksjonsprinsippet og – bevis. Trekanttall - Sum av naturlige tall.


Barnetrinn Matematikk Universell Matematikk.

Her forklares hva naturlige tall og partall er, og forskjellen på like og ulike tall. Deretter presenteres de rasjonelle tallene (f.eks. partall og brøker) og de . Komplekse tall Hele tall Vi utvider våre naturlige tall ved å ta med tilhørende negative heltall. Vi starter med å se på tall og hvordan vi kan dele opp i typer av tall : naturlige tall , heltall, rasjonale tall og reelle tall. Arbeid med tall og tallsymboler på 1. Vi mener at erfaringer med naturlige tall som angivelse av antall (mengde), ordenstall og tallsymbol bør foregå .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg