tirsdag 5. februar 2019

Når blomstrer solsikker

Blant disse staslige, lysende og hardføre blomstene finnes det mendgder av. Solsikker blir ofte best om man direktesår dem på våren når jorden begynner å bli . Vi har hatt solsikke i flere år, og da har den blomstret tidligere. Men det sier vel litt om sommeren at den blomstrer først nå, sier morfar Raymond . Når frukten brukes i mat er det frøet (uten skall) som brukes, men som .

Her hos meg trenger solsikkene ca dager fra jeg sår til de blomstrer. Vel å merke når jeg sår ute. De to siste åra har jeg hatt solsikkeåkre, . Kjempeforsinka solsikker 27. Tips til en nybegynner 16. Hvordan får jeg høye og vakre solsikker?


Når det gjelder solsikker er plantene såkalt dagnøytrale.

Frøene er store, så et til to frø i hvert plante hull når faren for frost er over. Fem sikre sommerblomster du kan så direkte på vokseplassen. De vakre blomstene kan spises i salater og brukes i kaker. Den høje, gule solsikke er indbegrebet af dansk sommer.


HUSMORSKOLEN: SLIK PLANTER DU SOLSIKKE og får sommer langt ut på høsten. Bruk en skarp og ren kniv når du snitter blomstene. Solsikke er en plante som kan bli over fire meter høy.


Stengelen er kraftig og ruhåret, og med en opprett vekst. Blomstene er store, og kan bestå . Er det noen som vet når jeg kan prikle solsikken? Den blomstrer gjerne uker senere men men ,og i fjor ble Solsikkefuglefrøene fra Rema . Litt om våre elskede solsikker innlegg 22. Flere resultater fra forum.


Jeg husker ikke nøyaktig når vi begynte med solsikker , men vi har nok. Sår du for eksempel solsikker nå, vil de gi blomster langt tidligere enn.

Om en sort trenger forkultivering, og når og hvordan den bør plantes, . Hvorfor kommer det av og til to hoder på solsikkene , og hvorfor blir blomstene så kjempehøye? Når noen solsikker av og til . Solsikker trenger mye sol for å trives, som du sikkert kan forestille deg bare ved. Først og fremst bør du skråkutte blomstene , som med alle snittblomster. Hvis du planter dem innendørs kan du re-plante dem ute når det blir . Dyrkerne besøkte en dyrker i England som produserte solsikke på om lag 3dekar, og fikk lære av hans erfaringer.


For tidligere blomstring : Forkultiver innendørs i mars–april. Plantes etter avherding når frostrisikoen er over. Sommerblomster: Så nå, og få blomstring fra midtsommer til høst, feks en av.


Så frøene litt tettere enn er anbefalt på frøpakken og når de så spirer så kniper. Vet du hvordan det er med solsikker , er det for sent å så dem nå? Klara og Per Oddvar Hektoen på Tynset tømte fuglebrettet i potetåkeren. Resultatet er solsikkesommer i september! I mai ble solsikkene til søsknene plantet i solveggen.


Victorias solsikker blomstret veldig tidlig. Vi kastet dem i månedsskiftet juli- august.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg