onsdag 6. februar 2019

Plantesunnhetssertifikat

Plantesunnhetssertifikat er et offisielt dokument som utstedes av eksportlandets plantehelsetjeneste ved eksport av planter m. I dette skjemaet kan du melde eksport eller reeksport av planter og plantedeler mv. ISPM - Internasjonal standard for plantesunnhetssertifikater. Nei, krav til plantesunnhetssertifikat gjelder friske planter og plantedeler.


For all annen import kreves plantesunnhetssertifikat , som igjen alltid skal godkjennes av tollmyndighetene før plantene kan innføres til Norge.

For noen levende plantearter omfattet av CITES liste II vil et plantesunnhetssertifikat på nærmere fastsatte vilkår være tilstrekkelig ved innførsel. Ifølge Mattilsynet er hovedregelen at alle planter som importeres skal være fulgt av et plantesunnhetssertifikat som dokumenterer at plantene er . For å importere plantar og frø treng du et plantesunnheitssertifikat. Du må også vere registrert som importør hos Mattilsynet.


På alle andre importer må man ha CITES eksporttillatelser og plantesunnhetssertifikat. Om man trenger CITES importtilatelse fra Direktoratet . I følge Mattilsynet er hovedregelen at alle planter som importeres skal være fulgt av et plantesunnhetssertifikat som dokumenterer at plantene .

Dersom emballasjen inneholder produkter som skal følges av et plantesunnhetssertifikat , kan beskrivelsen av emballasjen inngå i den generelle beskrivelsen . Bruk av plantesunnhetssertifikatet forenkler import av kunstig formerte. De butikkene så virkelig bra ut. Finnes den første, Elsner, på engelsk og? KRAV: Svensk Vekstinspeksjon skal utstede et plantesunnhetssertifikat (”phyto sanitary sertificate”) som skal følge plantepartiet.


Planter og andre smittebærende emner som ved innførsel skal være fulgt av plantesunnhetssertifikat. Er det en brukt traktor må den følges av et plantesunnhetssertifikat som dokumentasjon på at den er rengjort etter forskriftene. Blant annet har vi krav til et plantesunnhetssertifikat , sier Brække. Han er redd mange nordmenn ikke er klar over at de gjør noe ulovlig når de . Norsk plantemateriale: Morplantene skal være testet minst en gang i løpet av de siste årene. For varer som ikke godsregistreres må det ved fortollingen leveres plantesunnhetssertifikat eller reeksportsertifikatved innførselen.


Sertifikatene sendes Statens . Slik jeg forstår det så er potteplanter akseptabelt, så lenge det har noe som heter plantesunnhetssertifikat. Det må også være bestilt fra et EU . Men det er ikke alt du kan ta med deg over grensa uten problemer.

Kan jeg ta med meg kongler fra utlandet uten plantesunnhetssertifikat ? Planter og formeringsmateriale, unntatt frø, skal ved innførsel være fulgt av et plantesunnhetssertifikat. Dette sertifikatet skal dokumentere at plantene er friske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg