torsdag 12. juli 2018

Bygge støttemur i skråning

Hagen vår ligger ca meter over veien nedenfor med en bratt skråning ned til veien. Vi ønsker å bygge en støttemur i enden av hagen og . Jordtrykket er den største trusselen mot støttemurer som med tiden kan bli presset ut av form. Spesielt når muren skal holde på plass en skråning , gjelder det å mure tungt og med omtanke!


Følg alltid byggeveiledningen fra produsenten.

Slik gjør du når du skal i gang med å sette opp mur. Kan man avslutte plenen med en bratt skråning ? For å bygge murer med større høyde brukes jord armeringsnett. Skal man etablere støttemurer eller fyllinger langs grense mot nabo er dette.


Forstøtningsmurer må ha byggetillatelse etter plan- og. Og i tillegg til støttemurer og andre murer kan du bygge grill, portstolper, pilarer, blomsterkasser, søppelskur og mere til. Det er også mange som lager gjerde . Anleggsgartner Svein Dalen viser deg hvordan du lager en støttemur på en enkel måte.

Har du en skråning på tomten din? Da er du heldig, for det gir mange spennende muligheter, skal vi tro Albertsen. Hvis du tenker på og sette opp en støttemur over meter, bør du kontakte din kommunes byggesaksavdeling og forhøre deg om muren må byggeanmeldes.


Derfor har jeg en skråning mot vei og nabo som er meter høy,. Men å få bygd en støttemur eller tørrmur koster litt mer en jeg hadde. Vi skal sette opp en støttemur i hagen, for å hindre utrasing i en skråning ned mot gårdsplassen. Har vurdert å mure med leca splittblokker eller . Nabo skal bekoste en eventuell støttemur ja, men regner med at din bror har fått.


Uansett er naboen i følge byggeforskriftene pålagt og sikre skråninger slik at . Bygge støttemur m lang og ca m høy. Terrasse på det samme arealet. Vi bygger støttemurer i betongelementer på høyder inntil meter. Husk at det er regler for søking om tiltak ved bygging av støttemur ut mot offentlig vei,. Pynting rundt bygning med kantstein, kulestein og plen.


Det å bygge støttemur er ikke noe å ta lett på. Denne artikkelen er skrevet for å øke bevisstheten på hvor viktig det er å gjøre et godt forarbeid . Bygg en ramme (saling) og strekk ut muresnorer for å få muren rett og med riktig helling.

Hver enkelt stein skal ha en skråning bakover, slik at . Vi snakker om å bygge med forskjellige typer murblokker som. Murer som ikke er rette, men skråner litt bakover, er vel mest kjent for de fleste. Rådhus og Aaltvedt støttemur fra produsenten Aaltvedt. Jeg søker gode råd for å forandre en skråning fra tomt mot vei slik at den blir så bratt som mulig uten å bygge en støttemur.


Høydeforskjellen fra vei til plen er ca . Her kan skråningen gå opp i grader. Sjekk om du må sende byggesøknad for støttemur , terrengendring og drenering eller om en ansvarlig søker må sende inn byggesøknaden din. Vi kan sette opp en støttemur litt innpå vår tomt, slik at toppen av muren da blir like høyt som. Vi har naturstein ja, som et anleggsgartnerfirma har bygget.


Man kan også støpe støttemur selv. Støttemurer bygges av plasstøpt betong, forskjellige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg