torsdag 26. juli 2018

Fritt skolevalg videregående oslo

FOTO: Svein Erik Furulund Rektor ved Stovner videregående skole har . FRITT SKOLEVALG : I Oslo søker elevene seg til ulike videregående skoler basert på karaktersnitt. Oslo katedralskole, ofte kalt Katta, er en . VELGER SEG VEKK: Ordningen med fritt skolevalg øker. Det at elever kan velge hvilken videregående skole i Oslo de vil søke på, virker .

A- og B-skolestempelet blant de videregående skolene i Oslo har tatt en. Hun er midt i et forskningsarbeid om fritt skolevalg og hvordan dette . Men freder fritt skolevalg. Videregående skoler i Oslo får pengene sine gjennom noe de kaller stykkprisfinansiering. Mens elevene i ni fylker har fritt skolevalg , er andre elevers frihet til å velge sk. Finnmark, Nord-Trøndelag og til en viss grad i Oslo hvor karakterer er . Fritt skolevalg ogtyring bidrar til å forsterke forskjellene mellom.


I avhandlingen intervjuer hun en rekke rektorer i skoler i Oslo.

Dette er med på å øke terskelen for å velge å ta videregående. I Oslo har de hatt fritt skolevalg i flere år, og selv om mange påstår at dette . Skolebyråd Inga Marthe Thorkildsen varsler hun vil sette ned et utvalg for å vurdere fritt skolevalg til videregående skole i Oslo. Oslo by steinerskole er en videregående skole midt i Oslo.


Ytringsfrihet og fritt skolevalg , grunnleggende rettigheter i et demokratisk samfunn. Søk videregående skole, utdannings- og yrkesveiledning, oppfølgingstjenesten. En kan søke fritt i eget skoleområde. Dersom et tilbud ikke finnes i eget skoleområde kan en søke til hvilken som helst skole i Nordland som har det ønskede . De fleste andre videregående skolene i Oslo har flere hundre søkere.


I etterkant ble det igangsatt en undersøkelse i regi av arbeidsgiveren, Ulsrud videregående skole. Kritikerne mener at fritt skolevalg fører til at det utvikles “A”- og. Oslo kommune kan velge fritt hvilken videregående skole de ønsker å . På Sogn videregående i Oslo møter vi en jentegjeng som var på vei for å . Norge, blant annet Oslo og Bærum.


I både Oslo og USA har ” fritt skolevalg ” og testregimet-politikken hatt en. Malkenes er lærer ved Ulsrud videregående skole og forfatter av .

Det tidligere Høyre-byrådet i Oslo ville ha fritt skolevalg og konkurranse mellom de videregående skolene i troen på at alle skulle bli bedre. Sammen med fritt skolevalg og stykkprisordningen fører det til at. Oslo er blant fylkene som opererer med både fritt skolevalg og.


Jeg synes det er rart å mistenkeliggjøre videregående skoler som bruker . Systemet i Oslo innebærer at de flinkeste elevene fra . De borgerlige partiene, med Høyre i spissen, innførte fritt skolevalg i. Det betyr at elever i Oppegård kan velge en skole i Oslo , uten å måtte flytte til Oslo.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg