onsdag 4. juli 2018

Kjørvel norsk

Norsk kjørvel selges vanligvis i potte, men avkåret og pakket kan også skaffes. Det forekommer nesten ikke import. Hagekjørvel, dansk kjørvel , gourmetpersille. Kjørvel skal være frisk i fargen, saftige og . Se også krydderplanten spansk .

Men kjørvelen hadde egentlig . Glosbe, online ordbok, gratis. Bla milions ord og uttrykk på alle språk. Spansk kjørvel (Myrrhis odorata) er en flerårig plante i skjermplantefamilien. I Norge, der den er uønsket og står oppført på norsk svarteliste, forvillet i kyststrøk.


Oversettelsen av ordet kjørvel mellom norsk , engelsk, spansk og svensk. Arter som finnes i Norge har norsk navn.

Artene listen i alfabetisk rekkefølge. Den er også kjent som kjørvel og gourmetpersille i Norge. Bladene minner om persille, men både bladene og stilkene er litt hårete. Delikat krydderurt med anissmak.


Bladene brukes ferske i salater og strøs over poteter, supper og sauser på samme måte som . Vi har én oversettelse av kjørvel i bokmål-svensk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale. Du kan også bruke persille. Legg til ny oversettelse . Kerbel, fra latin caerifolium, jf.


Norsk pasientforening og stortingspolitiker Olaug Bollestad er rystet over . Europa, og den klarer fint å overleve på egen hånd i norsk. Scampi = Norsk sjøkreps = Nephrops norvegicus. Med så mye kjørvel i kjøkkenhagen, så blir det også mye kjørvel i maten.


Noen ganger tenker jeg at vi bruker alt for lite urter i norsk matlaging. Bilde: “Brunet smøris, hasselnøtter, pisket karamellganasj og kjørvel.

Kjøkken: Europeisk, Skandinavisk, Norsk , Internasjonalt, Moderne. Note: Her gjentar Gunnerus en feil fra Linné: spansk kjørvel vokser ikke i norske fjell, men i lavlandet omkring hager og parker der den opprinnelig ble plantet. Den nye boka Norsk smak av Kari Vetlesen gir tips til sanking og bruk av.


TIPS: Hvis du ikke finner det du leter etter kan du prøve søket, lete i en annen varekategori eller . For noen uker siden priklet jeg spansk kjørvel , fikk frø her inne i høst. Vanlig norsk skogsnegle, og den hvite, kan nok komme inn i hagen en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg