torsdag 20. oktober 2016

Gammelnorsk spælsau slaktevekt

Sterke og svake sider i forhold til…. Hva er gjennomsnitt vekt på gammel norsk spælsau i landet. Gammelnorsk har lam i snitt, mens NKS har 17. Oppstart med dyr, sau eller kjøttfe innlegg 7. Villsau vs NKS innlegg 19.


Flere resultater fra gardsdrift.

Bufret Lignende Den gammalnorske spælsauen er unik med tanke på de gamle genene som den er bærer av. Den er en godlynt, intelligent rase som har et utpreget godt . Gammalnorsk spælsau er som etterkommer etter den gammelnorske sauen blant de. Dette var større sauer med finere ull, lange haler og høyere slaktevekter. Et viktig kriterium i avlsarbeidet for sau i Norge er slaktevekt hos lamma.


EUROP- klassifisering, særlig ikke for gammelnorsk spælsau. Tabell viser at det er forskjell i slaktevekt mellom rasene på kg i favør norsk kvit sau . Dette betales ut til lam som har en slaktevekt fra 1kg.

Smårasene som villsau – svartfjes – gammelnorsk spæl, har vanskelig for å nå disse klassene. Anmerkning: Salgsskinn farga spælsau – betyr at Nortura har plukket ut dette dyret til . Gjennomsnittlig slaktevekt er lav (varselkode 349). NKS lamma er slakte- mogne ved omlag kg høgare slaktevekt enn spæl-. Norsk kvit sau får mange lam, som igjen vokser hurtig opp til slaktevekt.


Eller villsau, eller gammelnorsk sau, denne sauerasen skiller seg . Korrigert slAKteveKt slaktevekt korrigert til 1dagers alder. Et unntak er gammelnorsk sau, som har en helt spesiell fluktatferd. Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. Men om man kun ønsker kvart slakt er også dette mulig. Alt blir ferdig pakket, vakuumert og merket.


Slaktevekt : ca kg for hel . På Huser har vi ti sau av rasen gammelnorsk spælsau. Sjeviot, Dala og Spælsau ) for å få større dyr, men. Han kalkulerte med lam per sau og slaktevekt på kg per lam.


NRF-kyr og har lavere slaktevekt. Selger pinnekjøtt og fenalår, og hele lam ferdig .

Et lam av gammelnorsk spælsau har vanligvis en slaktevekt på 8-kg. Dersom lammene fra sau i kystlynghei ikke har nådd tilfredsstillende slaktevekt , kjøttsetting og. Vi har også sau av typen brun Spælsau.


Området beites i dag i hovedsak av gammelnorsk spælsau.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg