onsdag 12. oktober 2016

Tørke betonggulv

Hvor dypt trekker fukt i betong og hvor lang tid tar det. Hvor lang tid tar det å tørke ut et betongdekke. Har akkurat støpt et 12cm tykt armert betonggulv på badet og resultatet ble knallbra!


Moro for en nybegynner :-) Som de fleste andre har jeg . Et nystøpt betonggulv inneholder mye vann som skal tørkes ut før det legges. I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge.

Uttørking av betong En kvadratmeter av et nystøpt betongdekke av normal kvalitet. Det som er av betydning i praksis, er å vite hvor lenge betongen må tørke før . Limet forsåpes (hydrolyse) av høyt alkalisk fuktnivå og mister heften. Estimering av tørketid (før støping). Fuktmåling og uttørking av betong , NTNU,.


Vi beregner tørketid , og dermed venteti ved bruk av forskjellige typer betong. Hvordan støper jeg garasjesåle? Når du skal støpe din egen garasjesåle er det flere ting å huske på. Underlaget må ha et toppsjikt med .

Har støpt igjen hullet rundt sluket med sekker betong (B20). Det jeg lurer på er hvor lenge betongen rundt sluket må tørke før jeg kan . Tynne konstuksjoner det samme hvis de holdes fuktige og ikke tørker som er noe annet. Fukt i underlaget for gulvbelegg kan skape en del problemer, og man vet at betong trenger relativt lang tid for å oppnå tilstrekkelig lavt fuktinnh. Jeg har støpt et nytt betonggulv i garasjen, og nå skal det males.


Hvor tørt skal det være før jeg kan male det med epoxymaling? For å ta vare på fukten og få en kontrollert tørkeprosess bør du sprøyte all nystøpt betong med membranherdner eller lignende så . Betong skal ikke tørke for fort. Holder på med endel støping (plattinger, havegang osv) som det skal flislegges oppå.


Det tar ofte år å tørke ut betonggulv som ligger direkte mot mark. Platon Gulv løser de alle fleste fuktproblemer i betonggulv ved ”passiv” lufting mot rommet . Ny betong skal herde i minst uker før maling og være fri for smuss, olje o. I betonggulv skal høyeste relative luftfuktighet (RF) målt etter reglene i tillegg A være 99. Denne anvisningen forklarer hvordan man kan forebygge og tørke ut uønsket byggfukt i. En vanlig utfordring med sol og vind er at betongen tørker for raskt, og spesielt overflaten kryper litt sammen og danner en herdet skorpe. Hvor tykk skal betongstøpen til baderomsgulv hvor det skal legges varmekabler være?


Og hvor lenge må den tørke før den kan flislegges?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg