tirsdag 20. juni 2017

Blomster humler liker

Så hyggelig at dere likte det . Norges pollinatorer elsker! Du får skjønne blomster og summende humler og dansende sommerfugler – hvordan. Erteblomster liker ikke å tørke ut, da får de meldugg.


Plant blomster som humler liker.

Har du en hage eller en balkong? Humla elsker lyng, lavendel, prestekrager, blomkarse . Humler er sammen med bier noen av de viktigste insektene vi har for. Biene liker blomster med sterke farger som blå, fiolett, gul og dypt røde.


Humler og bier gjør en livsviktig jobb for økosystemet vårt. Humler har også stikkebrod men det er det bare dronninger og arbeidere, som forsåvidt. Anisisop: Blomstrer fra juli til frosten kommer, og liker seg i sola.

Vi synes det er hyggelig å få besøk av bier og humler i hagen vår,. Lammeøre har ganske unnselige blomster , men er svært populær blant humlene. Frøpakke bieblomster – poser. Inneholder poser frø av blomster som biene og humlene liker spesielt godt! De fleste av disse krever ikke.


Humler er en slekt av av store, hårete insekter som tilhører biene, og er plassert. Humler finner man stort sett alle steder der man finner blomsterplanter som er. Mange humle - og biearter er utrydningstruet. Her får du listen over hvilke blomster de pollinerende insektene setter pris på.


Stripete blomster lar humla suse. Humlene liker røde og stripete blomster . Blomstene til solhatt er ofte dekt av humler og sommerfugler og skikkelig fine er de også. Humler liker blå, fiolette, gule og dyp røde blomster avhengig av hvilken humleart det dreier seg om.


En gul solsikke er fristende for humlene. Mangfold av planter og pollinatorer Det fins et stort mangfold av pollinerende insekter.

Nå må vi skape forhold der bier og humler vil trives. På den måten sikrer vi optimale forhold med blomster som gir pollen og nektar, sier gartner . Om du under her klikker på dei utheva orda under kvart bilde får du opp lister som er sortert på kva planter dei ulike bier, humler og solitærbier liker best. Bier, deriblant humler, er de mest effektive pollinerende insektene vi har. Det er når plantene blomstrer at det er mat – i form av nektar og pollen.


En perfekt gave til den som liker humler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg