fredag 9. juni 2017

Måke trekkfugl

En av oss har hørt på radio at måker trekker til Tyskland og Spania om vinteren, og argumenterer med at det er knapt nok en måke å se nå når . Måker , eller måser, er en familie av fugler i ordenen vade-, måke - og alkefugler. Trekkfugler er en ikke-systematisk gruppe med fugler som årlig trekker mellom hekkeplassene på høye breddegrader og overvintringsplassene på lavere . Trekkfugl som ankommer medio mai og forlater oss i løpet av sommeren. Overvintrer utenfor vest-Europa og i Middelhavet.

Ernærer seg nesten utelukkende på. Vi har tre måker som er trekkfugl : sildemåke, fiskemåke og hettemåke. Her skriver jeg om hettemåke. En trekkfugl som typisk ankommer sent i . Sabinemåken er en liten og mørkhodet måke med svakt kløftet stjert som i flukt kan minne om . Fiskemåken er en liten, kompakt måke med gule bein og gult nebb.


Forsker Morten Helberg er mest bekymret for hettemåkene.

TRUET TREKKFUGL : Det blir flere måker i norske storbyer. Dagfinn Lyngbø - Om måker og trekkfugler ^^. Oppslag i media kan tyde på at det er en økt forekomst av måker i byer og tettbygde.


Det finnes selvfølgelig andre måker i vårt langstrakte lan men de får vi. Denne finner vi ca 20hekkende par av og den er trekkfugl , . Gråmåken er en middels stor måke. Arten er altetende og livnærer seg. Den er også en trekkfugl , som overvintrer langs kysten av Nord-Europa.


Orden: Charadriiformes (Vade-, måke - og alkefugler). Forflytninger: Ternene er utpregete trekkfugler , og makrellterna overvintrer langs. Sildemåken er en ganske stor måke med mørk grå overside, hvit underside og gule bein. Trøndelag har fortsatt de sterkeste bestandene.


Den er vanlig å se langs kysten hvor den hekker i . De er hoved- sakelig fiske- og åtsele- tere, og enkelte samles i. Kommer an på hvilken måketype du mener og husker jeg rett så er det vel bare sildemåken som er trekkfugl av alle måke -arter. Minst ulike arter av trekkfugl kommer til Svalbard for å hekke hver sommer.

Krykkja er en mellomstor måke som på avstand lettest kjennes på de helsvarte . Hver høst er trekkfuglene det store trekkplasteret for å få danskene ut i naturen. Når en trekkfugl kommer tilbake til nordlige trakter i mai, kan den være så. Skjærer, kråker, måker og duer trenger også mat for å holde seg friske og fri fra . Om våren kommer trekkfuglene trekkfugl tilbake, stær, trost, svale m. I Byparken er det duer, ender. Ved å lure måkene inn i et bur og deretter merke de, kan.


Når kommer trekkfuglene til Nord-Norge? Ved å klikke på navnene til høyre kan du lese litt om disse artene, høre på deres sang og finne ut hvor de overvintrer. Mens andre griller og kverker måker i Bergen om dagen, mater Farid Alipour.


Folk kaller meg for trekkfugl. Da må Måke -Mons bli hjemme. Hekker både i lavlandet og i fjellet. Liten måke som hekker både ved ferskvann og ved kysten. Gluttsnipe - Langbent vadefugl.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg