onsdag 21. juni 2017

Fryse bondebønner

Har hatt bondebønner i hagen for første gang. Bondebønner er superlekre og tåler mye! Blender anbefales ikke til forvellede bondebønner.


Jeg er veldig glad i bondebønner ! De er best når de er ferske, men det går fint å fryse dem etter.

Jeg har kjøpt bondebønner i år :jump: . Purre er også fin å fryse ned i staver eller kuttet i ringer så har. Sellerirot er fin å fryse ned (i terninger) og ha utover vinteren. Purre kan gjerne skjæres opp og fryses direkte uten forvelling. Herlig å høste for entusiast og fryser. Paprika: Skjæres i tynne ringer eller biter og fryses uten forvelling.


Kan spises rå, kokte eller stekt med hvitløk etc. Nå har vi veldig flotte bondebønner for salg.

Lett å fryse til deilig og ikke minst næringsrik vintermat. Lurer du på om du kan fryse restematen? Eller ting som er på vei til å gå ut på dato? Her får du vite hva du kan, og ikke kan, putte i fryseren.


Vi har bare smakt på dem rå, rett fra planten. Hvilken mat går de best med? Et smart tips er å kjøpe inn mengder og fryse ned. Så du kan fava bønner fryse. Bean er ikke det samme bønne Hvor iskaldt i grønne bønner er ganske enkelt, det er med bondebønner , men ganske omfattende, . Ved bruk kryster man bare fra emballasjen over maten, lukker og legger tilbake i . Noen som har noen flere oppskrifter - vi kommer til å få en stor ladning hver uke fremover.


Tenker også å fryse ned noen. Ferske bønner som aspargesbønner, haricots verts, brekkbønner, snittbønner og bondebønner er flotte grønnsaker som har sin sesong i august . Den mest klassiske, er chili con carne. Denne retten er perfekt til å lage i store mengder, og fryse ned i porsjonspakninger.


Frysing av matvarer er blitt veldig utbredt de siste årene, og nesten all mat kan fryses. Hvor lenge det kan fryses og hvordan varierer med de forskjellige .

Hovedregelen er å høste til ferskkonsum og ikke at du fryser eller legger på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg