mandag 19. juni 2017

Jordveps gift

Vanligste jordveps (Vespula vulgaris) lager bol av morkent tre. Jordveps skal man være forsiktig med. Det er på denne tiden og utover at bolene begynner å løse seg opp, og arbeiderne vimer rundt omkring . For disse kan selv små mengder gift være dødelig.


De produserer en slags papirmasse, og bygger ofte store og kladdete bol. Veps og bier sprøyter gift inn i huden vår når de stikker.

Mener å ha hørt at jordveps har sterkere gift enn vanlig veps. Er du noe allergisk, bør du i hvert fall være forsiktig med å terge vepsen! Hvordan bli kvitt jordhumlebol?


Hvilken gift er det i vepsen? Men datteren min ble stukket av jordveps den sommeren hun var år. Vi hadde jordveps i tunet.


Vi kjøpte noe gift som skulle ned i bolet, og stakk rundt der vi så vepsen . Jeg har tatt et jordvepsebol i dag, et skikkelig stort et.

Helte en halv liter bensin i. Han har travle dager i skadedyrbekjempelsesfirmaet Anticimex. Mange mener at jordveps er det farligste insektet vi har i Norge, sier Moss. De fleste oppdragene nå om dagen går ut på å fjerne veps.


Er jordveps farligere enn annen veps? Plutselig var det masse jordveps rundt oss. Velger du å spraye med gift , så anbefales det å spraye med et løsningsmiddel med permetinstoff. Sverre Steinsvåg, professor i øre, nese og halssykdommer ved . De kan således overføre gift til offerets vev og blodbane, noe som kan være smertefullt, men er som oftest ikke direkte farlig.


Vepsens brodd har ikke mothaker . Hva skal man gjøre med insektsbitt? Mange insektstikk og -bitt gir en eller flere kløende røde hevelser i huden. Ikke klem rundt kjertelen som kan følge med brodden - mer gift kan da presses ut. Smerte kan lindres ved å legge på en isbit eller ved å bruke lokalbedøvende . Den produserer en svært sterk gift. Når et vepsestikk blir farlig.


Hver sommer blir flere tusen mennesker her i landet stukket av veps eller bier.

For de fleste av oss vil et slikt stikk neppe utgjøre noen. Insektstikk kan hos noen utløse allergiske reaksjoner mot insektgiften. Unntaksvis kan et insektstikk utløse meget akutte og dramatiske overfølsomhetsreaksjoner . Mangler: jordveps iFinnmark - Innlegg om kjempeveps i Norge skaper reaksjoner, men. De små vepsene, som jordveps , norsk og rød veps, er mye mer aggresive. Selv om store vepser har mer gift enn små, overlever de aller fleste . Stikk fra bier og veps gjør vondt, men er som regel ikke farlige for de aller fleste.


Det avgis kun små mengder gift i et stikk, denne giften kan føre til lokalt ubehag . Fjesing kan ligge begravd i sanden der du bader, slik at du ved et uhell kan tråkke på finnene som fører med seg gift , eller du kan få den på kroken eller i garnet . Folkehelseinstituttet anbefaler mus- og rottefeller i stedet for gift.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg