tirsdag 13. juni 2017

Grillbriketter tennvæske

Velger du grillkull eller grillbriketter i grillen? Slik får du en rask opptenning av brikettene, jevn og høy varme helt uten bruk av tennvæske. Bent Stiansen sier at vi skal glemme tennvæske.


Skal du fyre opp grillen må du gjøre det slik, sier han og fyller kammeret med grillbriketter. De virkelige grillmesterne foretrekker imidlertid kull eller briketter. Tennvæske setter nemlig smak på maten - og det er dessuten vrient å vite . VERN OM SMAKEN: Tennvæske hører ikke hjemme på grillen.


Det finnes også andre metoder for å tenne opp grillkull eller briketter. Ikke bare er tennvæske svært brannfarlig i seg selv, det lukter også. VARGriller du med kull eller briketter , bør du vente i minst minutter.


Smaken av tennvæske er for noen et sommertegn, men ikke. Du har selv stått der med klamme hender, en tom flaske tennvæske , gjester som allerede. Fyll røret med kull eller briketter , legg litt avispapir under og tenn på. Med et par stearinlys og litt papirtørkler får du fyr på grillkullet uten tennvæske.


Man dynker med tennvæske og tenner fyrstikk etter fyrstikk. Det går like bra med vanlige briketter. Landmanns grillpad til kroner er renslig og tenner kjapt. Det er svært viktig å bruke riktig tennvæske når man benytter kull eller briketter som brensel.


Brennbare væsker har veldig forskjellige egenskaper. Bruk av riktig tennvæske og skikkelig slokking etter bruk er svært. Forsøk har vist at slokking av grillkull og grillbriketter krever en del vann. Barbeco grillbriketter som ikke trenger tennvæske og er klare til grilling på under fem minutter!


Brikettene er laget av kokosnøttskall-avfall. Hva slags størrelse tilsvarer dette i norske størrelser? Man slipper osen av tennvæske og den er renslig i bruk.


Forskjellen på grillkull og grillbriketter er at brikettene brenner lengre, men kull har ofte bedre effekt. Grillmat som smaker tennvæske er definitivt for spesielt interesserte og.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg