fredag 27. januar 2017

Fakta om honningbien

De er særlig ettertraktet for sin fremstilling av honning, og for pollinering. Her kan du læse en hel masse om biernes liv - især honningbier. I tabellen kan du finde fakta om de forskellige bier. Og så kan du læse mere om dem . Der er mange biarter almindeligvis kendt som honningbier eller Apis mallifera.


Honningbier varierer i farge fra nesten svar til gylden brune.

Bier er det eneste insekt, der producerer menneskeføde. Få flere fakta om bier her. Visste du at det er forskjell på biene som surrer omkring oss?


De siste tiårene har antall honningbier minket dramatisk, nå har forskerne funnet årsaken. Og bare én av dem er den kjente, kollektivboende honningbien. La Humla Suse har samlet inn ukjent fakta om de norske biene.


For mediedekningen de siste ti årene har gått på honningbier som plutselig og tilsynelatende helt uforklarlig forlater kubene sine. Det er vigtigt, at emnet behandles på basis af fakta og videnskabelig evidens.

I dag holdes honningbien udelukkende som husdyr. En klasse hvirvelløse dyr i rekken leddyr. Mange forveksler honningbier med stikkveps, men veps har sterkt gule og svarte sparsomt behårete tverrstriper, . Over million insektarter er . Bufret Lignende Viktige fakta. De er større og mer runde og lodne (tett behåret) enn honningbier.


Hovedsakelig sorte, meon som oftest også med hvite, gule eller røde bånd på . Vi har tre typer honningbier. Villbier forsvinner fra naturen, mens CCD handler om tamme honningbier som forsvinner fra bikuber. Av uviss årsak opplever birøktere i USA at arbeidere av . Forskellen på vilde bier og honningbier. Nektar er den saft, som blomsterne laver for at få bierne til at besøge . Bier samler pollen ved hjælp af deres hår på kroppen, og de har giftbro men kun honningbien og humlebierne lever socialt.


Det vil sige, at hos alle andre arter. I motsetning til humlene, lever ikke honningbien naturlig i Norge. Intressanta fakta : Honungsbiet kan knappt ha någon hastighet alls om det ska kunna landa säkert. Innen honningbien når fram til objektet, har farten blitt .

Fakta : Colony Collapse Disorder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg