mandag 30. januar 2017

Hvor finner jeg ramsløk

Ramsløk er en flerårig plante som liker fuktighet. Se film om ramsløken og hvor du 1 sikkert finner den der du bor, nederst på siden. En av dem som vet å benytte seg av den, er.


Liten ramsløkflue (Cheilosia fasciata), hvor fluelarvene minerer og lever i bladene. Hvis dette ikke er mulig, anbefales det at du setter ramsløkene i en potte i mellomtiden, og sørger for å. Stell - hvor vokser ramsløken best.

Aspargesordenen Asparagales. Løkfamilien Amaryllidaceae. Vitenskapelig navn  Allium ursinum L. Gourmetrestauranter som Maaemo og Noma elsker den.


Nordens hvitløk kan du finne i skogen hver vår og feire en hel måned i Tyskland. Stedvis på Vestlandet hvor det vokser mye ramsløk , er planten imidlertid velkjent på grunn av sin . Akkurat nå er ramsløken på sitt beste. Jorunn Årstøl Stålsett avslører hvor i Lillesand kommune du finner masse av den.

Vi lette faktisk etter ramsløk i fjor uten å finne den, sier Astrid H. Du kan med litt lokalkunnskap finne ramsløk flere steder i og rundt Oslo, men de som liker ramsløken har beskyttet lokasjonene hvor den kan . Kjøkkensjefene forteller hvordan du kan tilberede ramsløken. Toten hvor den ikke ellers hører hjemme. Jeg elsker denne tiden hvor man kan begynne å høste det naturen har å by på. Ramsløken er blitt brukt som blodrensende middel og ved . Det er flere grunner til at ramsløken har fått nettopp dette navnet!


Den er blitt populær den ramsløken , og hvorfor det? I festivalperioden serverer lokale restauranter retter hvor ramsløk inngår. Her er oppskriftene hvor du kan bruke den nordiske hvitløken.


Når våren gjør sitt inntog og dagene blir lengre titter ramsløken opp av bakken. PS: Jeg har dessverre ikke kunnskap om hvor i Norge en kan finne ramsløk , men om du har og vil dele med leserene så bruk kommentarfeltet. VAKKERT SYN: Blomstrende ramsløk er et syn for øyet, og en opplevelse for nesen.


Den sterke duften av hvitløk gjør at du raskt kjenner dem . De siste årene har begrepet nordisk mat spredd seg både blant forskere og matkjennere. Bioforsk jobber nå med å undersøke hvor stor høsting av blader . Tar man seg en tur rundt Tjomsevannet er det garantert at man kan finne det masse.

Det er en liten forskjell i strukturen på bladverket (venstre bilde), hvor liljekonvall ( t.v.) har litt tettere nerver enn nervene på ramsløk (t.h.). Plukking av planter innenfor verneområdet er forbudt. Foto: Fylkesmannen i Vestfold). Og det er nå, i mai og juni, at den er på sitt mest virksomme.


Og jeg må bare innrømme at jeg ikke vet hvor jeg finner den! Er du nysgjerrig på ramsløk ? Les fem forskjellige måter å bruke den på - salt, suppe, potetmos, pesto og som den er. I fjor gikk jeg noen turer på egenhånd i håp om å finne ramsløk uten hell, så tenkte at nå var.


Ikke lenge etter kom vi til en liten dal hvor det bugnet av ramsløk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg