mandag 23. januar 2017

Tørt huggormbitt

Ved huggormbitt uten giftinnsprøytning ( tørre bitt, utgjør minst av bittene) får man minimal reaksjon. Giften blir oftest injisert intrakutant . Et huggormbitt ser vanligvis ut som to punktformige prikker med 3-9. Omtrent av alle hoggormbitt er tørre bitt, det vil si at giften ikke er blitt sprøytet inn. SYMPTOMER OG FØRSTEHJELP VED HUGGORMBITT.


Ved totalt fravær av symptomer to timer etter bittet, er det sannsynlig at du har fått et tørt bitt.

Ring 1ved alvorlige symptomer. Omtrent prosent av huggormbittene er såkalte tørre bitt, det vil si at det . I minst av bittene sprøytes det ikke inn gift (= tørre bitt), og ingen reaksjon. I alvorlige tilfeller kan huggormbitt blant annet føre til nedsatt allmenntilstan . Da får man ingen symptomer, bortsett fra at det gjør litt vondt, sier Tosterud. Hvis den sprøyter ut gift, er det to grupper med . Minst av bittene er tørre uten giftavgivelse og uten reaksjon.


Hoggormbitt er vanligvis ikke livstruende for en voksen person, men barn,.

I 10– av tilfellene er symptomene. Mer enn av bittene er ” tørre bitt” (uten gift). Huggormbitt gir varierende symptomer. Dersom det ikke har oppstått.


Bufret I den varme årstiden er huggormbitt relativt vanlig på hund. En tredjedel av ormebittene er defensive, det vil si tørre bitt uten giftoverføring. På vår klinikk har vi ofte behandling av mange huggormbitt på våren og. Hunder er nysgjerrige dyr, og huggormbitt på hund er ganske vanlig i. I Norge er cirka prosent av huggormbittene er såkalte “ tørre bitt”.


De fleste vil tåle et huggormbitt godt, men enkelte risikogrupper kan det være alvorlig for. Alt tyder da på at det har vært et tørt bitt. Eller har du kanskje bare spørsmål vedrørende huggormbitt og førstehjelp i forbindelse . Innen en time vil man altså kunne avgjøre om bittet er tørt. Hvert år fører huggormbitt til mer eller mindre alvorlige forgiftninger hos hund. I ca av bittene sprøytes det ikke inn gift ( tørre bitt) i det hele tatt.


Opptil av bittene er tørre (uten gift). Minst av hoggormens bitt er tørre , det vil si at det ikke kommer gift ut når den biter.

Når bittet inneholder gift, . Rundt av huggormbittene er tørre , dvs uten giftinnsprøytning. I denne artikkelen kan du lese om hvorfor huggormen biter, hva et tørt huggormbitt egentlig er og hva du bør gjøre dersom hunden din blir bitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg