onsdag 19. august 2015

Myggstikk varighet

Mygg kan gjøre sommerkvelder til en plage når de svermer rundt. Bare hunnmyggen suger blo hannmyggen klarer seg med nektar fra blomstene til . Hvor lang tid tar det før myggstikk blir borte? Faen hvor dum jeg var i går.


Men jo mere du klør jo lengre varer det. Mitt BFmotto: Ikke løp .

Ikke alle får voldsomme allergiske reaksjoner, men de fleste må regne med å bli plaget etter at fugleloppene har gjort sitt. Spør en forsker: Hett tips mot kløende myggstikk. Kan noe så enkelt som skikkelig varmt vann fjerne plagsom kløe på sekunder? Blitt stukket av myggen eller et annet insekt og fått et hovent, kløende stikk? Og så har du ikke Eurax eller noe annet kløelindrende fra apoteket . Myggstikk etterlater seg en hevelse som klør.


Folk reagerer forskjellig på stikk. Noen får kraftig hevelse og kløe, mens andre har få eller ingen reaksjoner. Her er det tips og kjerringråd mot den allergiske reaksjonen ved å unngå å få myggstikk.

Er du alle myggers våte drøm? Da vet du nok hvordan det er å bli spist på konstant. De simpelthen bare elsker kroppen din, og det merkes. Stort sett kvalifiserer ikke myggstikk til et legebesøk, selv om det kan være plagsomt.


Noen mennesker kan få så store hevelser av myggstikk at de må få kortisontabletter for å dempe hevelsen. Hvis stikkene blir infiserte kan det . I tropiske strøk skyldes en rekke sykdommer smitte ved myggstikk. De viktigste sykdommene er malaria, denguefeber, Chikungunyafeber og . Er det loppebitt, sitter det som regel flere kløende knopper i samme område. Og er vi blant dei uheldige som har ei hud som myggen er glad i og som hovnar lett opp, kan . For å unngå myggstikk bør du beskytte huden din, evt.


Konsentrasjon av DEET indikerer effektens varighet , og prosent varer ca 3-timer. Kunne jo forsåvidt ligne på et myggstikk i starten. Det ble bare større og større, og etterhvert ble huden rød og varm, og det hovnet opp der jeg . For dagers tid siden fikk jeg noe som kan likne på små myggstikk.


Det startet i det små, men ettersom dagene har gått, har det bare blitt verre. Myggnett om kvelden Når det gjelder myggstikk , er ifølge Hasle . Man kan beskytte seg mot malaria, delvis ved å unngå myggstikk og delvis ved å ta. Symptomene varer vanligvis fra noen dager opptil en uke, og vanligst er .

Effekten varer mye lengre enn det som står på datostemplingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg