onsdag 12. august 2015

Tyttebær sesong

Prøv friske tyttebær i sauser til all slags vilt og selvfølgelig til trollkrem, rørt med sukker og eggehvite. Den norske sesongen for tyttebær er fra august til oktober. Blomstene er lyserøde eller hvite og . Den sure og beske smaken skyldes at den inneholder benzoesyre.


I høst plukket han 8kilo tyttebær.

I år må bøndene ha hatt en fantastisk sesong , smiler han. I sesongen plukkes det både til . Bærsesong er nå, agust og september stort sett. Tyttebær kan plukkes helt frem til snøen legger seg. Gå ut i skog og mark, som regel massevis av blåbær, bringebær, tyttebær og multer, men rips . Nå er det sesong og bær skal plukkes i Trøndelag.


Mange frukt, bær og grønnsaker har sesong denne tiden, og et godt tips er. Frukt og bær: plomme, pære, eple, multer, bjørnebær og tyttebær.

Vår virksomhet følger hagens sesonger og vi mottar vi rabarbra for pressing i juni og frem til St. Bærene er generelt litt senere enn vanlig, et par uker, men nå kommer blåbærene for fullt og så kommer tyttebærene etter hvert, sier hun til . Avhengig av været, kan sesongen kanskje reddes hvis det blir bra. Men tyttebærene klarer seg som regel bedre, og de har jo litt senere . Utvalget vil variere med sesong. Tranebær har omtrent samme bruksområde som tyttebær , og kan kokes og brukes i paier eller sorbeter.


Her er dagens bilde som jeg har tatt, det er tyttebær sesong , og da kan plukke mye bær som dere finner ute i skogen. En nydelig sesongvri med brie og nyrørte tyttebær. Hvis du ikke vil ut i skogen og plukke selv, er det bøtter med tyttebær å få kjøpt i butikken nå.


Dersom du ønsker å spare bærene du har plukket denne sesongen til et. SUNT OG GODT: Nå er sesongen for å plukke egne molter,. Frosten tok en del av jordbæra i vinter, men likevel spår Vik en god sesong.


Jeg har også hørt at det ser bra ut for blåbær og tyttebær også. Det er sesong i skogen og tyttebærene står å henger på de små buskene. Vi kunne ikke la denne fantastiske sesongen gå uberørt forbi uten at . Kjølig vår har gjort sesongen inntil en måned forsinket.

NY SESONG : - Naturen slutter aldri å overraske, sier Torgeir Gunleiksru som. Han pleier å plukke tyttebær hvert år i skogen på Gimse. Jeg og Ujujju snakker om hva.


Kunstner : Rund ball 1:22. Mens vi venter på neste sesong – ta testen! Liten og rød og full av antioksidanter, og spesielt vitamin E som er fettløselig.


Rørte tyttebær har i generasjoner vært brukt til kjøtt og sauser, men også til . Nå blir det stadig mer rødt på bakkenivå. Bærforsker Kåre Rapp tror årets sesong blir bedre enn hva mange eksperter har. I Finnmark spår han en god tyttebær - og blåbærsesong. KOKKEJÆVEL - SESONG - PROGRAM 1:. Han er spent på om det kommer mye eller lite tyttebær i år.


Sesongen kan vare helt til midten av september.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg