mandag 24. august 2015

Gul plen

Hvis det kun vannes litt hver gang, vil rotsystemet til gresset dannes for grunt og plenen risikerer å bli gul. Rotsystemet dannes i den fuktige . Hva er galt og hva gjør jeg når plenen er blitt gul ? Dette er en sådd plen , sådde den i mai og kjødslet jeg den med kg fullgjøtsel og den ble . Men legger du ned litt arbeid og følger våre råd og tips, kan de fleste få en tett og fin, grønn plen. Godt tips om hvordan du skal vedlikeholde din plen.

Ved våre fire hagenetre på vestlandet får du også gode tips og råd til hvordan du skal få en . Det går gjetord om plen - og blomsterprakten som befinner seg på øya Sør. Når gresset klippes ned vil plenen være gul istedenfor grønn. Selv om plenen din er tørr og brun er det bortkastet å vanne nå, mener gartner. Det er ingen krise hvis plenen blir litt gul.


Sådde plen i slutten av april, har vokst bra og har fått klippet den 4-ganger. Men nå virker det som om plenen gulner mer og mer. Vi bor i tomannsbolig og har samme plenen , bare adskilt med en nyplantet hekk.

Naboen har flere slike flekker, og har hund. Da må du sette i gang så snart snøen er borte. Rak vekk dødt gress Liv Opsahl, kommunikasjonssjef i Det norske hageselskap, forteller hvordan en vinterskadd plen kan reddes.


Da vil du få en helt gul plen. Sommer og grønne plener hører sammen. Men ofte ser plenen stedvis mer ut som en gulbrun åker enn enn grønn matte. Den lange vinteren har satt sine spor på norske plener. Her gir vi deg tipsene du trenger for at plenen din skal bli grønn, fin og uten mose.


Når snøen smelter titter plenen frem, gul og tørr og pjuskete. Det kan være fristende å gi den en kickstart med gjødsel så raskt som mulig, men . Mange gleder seg til en grønn, myk plen om våren, men får isteden brune flekker og dødt gress. Hva kan være feil når gresset dør om vinteren?


Du kan starte å gjødsle og kalke plenen i mars, april, da får du en grønn plen. Gjødsling av planter kan du starte med når spirene titter opp av jorda. TIL RETTEN: En litt gul plen har ført til strid mellom en investor fra Bærum og en gartner fra Sørlandet. For å få en fin plen til våren, er det viktig å pleie den godt på høsten.


Gjennom vinteren drømmer vi om varme dager på grønt gress i hagen.

Men når våren kommer er det ikke alltid en frodig og fin plen som vokser .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg